Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλεια 2022: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 16 – 19 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μουσική και θέατρο συνεχίζονται τα Ηράκλεια 2022, το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής το οποίο έχει ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου με εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης.

Από την Παρασκευή 16 έως και την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Πολιτισμού έχει ετοιμάσει κάτι για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Την Παρασκευή η ορχήστρα Academica ερμηνεύει κλασσικά κομμάτια στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, στην σκηνή του οποίου θα ανέβουν το Σάββατο τα παιδιά του 4ου Λυκείου της πόλης με την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι». Την Κυριακή η ημέρα ξεκινάει με το κουκλοθέατρο «Μαθητευόμενος Μάγος», ενώ το απόγευμα η θεατρική ομάδα Ελευθερίας Πράξεις ερμηνεύει τον Κοινό Λόγο. Ακολούθως, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση ανεβάζουν «Το Μεγάλο μας Τσίρκο». Το τετραήμερο κλείνει τη Δευτέρα με την ομάδα Ρωμηών Πράξεις, η οποία θα παρουσιάσει το βιβλίο της για τα «Σεπτεμβριανά» του 1955. Φυσικά η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Παρασκευή 16/9 – Συναυλία κλασσικής μουσικής

Η ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών Academica έρχεται ξανά στο Ηράκλειο για να μαγέψει το κοινό, αυτή τη φορά με τη σύνθεση «Η Μουσική σε 4 Εποχές». Με μαέστρο τον Νίκο Αθηναίο, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει μεγάλους κλασσικούς όπως οι 4 εποχές του Vivaldi και το Apollon musagete του Stravinsky. H συναυλία θα γίνει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).

 

Σάββατο 17/9 – «Μπαμπάδες με ρούμι»

Η θεατρική ομάδα του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής ανεβάζει στην σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» την πασίγνωστη και αειθαλή κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Μπαμπάδες με ρούμι», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 20.00. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο σπίτι ενός ηλικιωμένου, ο οποίος έχει μόλις πάθει εγκεφαλικό. Οι δύο γιοί του επιστρέφουν μαζί με τις γυναίκες τους στο πατρικό τους για να μάθουν ότι ο πατέρας τους έχει παντρευτεί την γυναίκα που τον φρόντιζε. Και το μπλέξιμο ξεκινά…

 

 

 

Κυριακή 18/9 – Ημέρα θεάτρου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Γεμάτη θέατρο στις σκηνές του Πολιτιστικού Πολύκεντρου είναι η Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Το πρωί στις 11.00 η ομάδα Αφού παίζει κουκλοθέατρο και ερμηνεύει τον Μαθητευόμενο Μάγο του Γκαίτε.

Το βράδυ στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων η θεατρική ομάδα Ελευθερίας Πράξεις, σε σκηνοθεσία της Τασιλένας Βουδούρη, ανεβάζει αποσπάσματα από τον Κοινό Λόγο της Έλλης Παπαδημητρίου, όπως διαμορφώθηκε μέσα από ανώνυμες προφορικές μαρτυρίες.
Αμέσως μετά, στις 20.30 στη θεατρική σκηνή του Πολύκεντρου την σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση για να ερμηνεύσουν το θρυλικό «Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ένα έργο σταθμό στη νεότερη ιστορία όχι μόνο του ελληνικού θεάτρου αλλά και της χώρας.

 

Δευτέρα 19/9 – Τα «Σεπτεμβριανά» στο προσκήνιο

Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 20.00 οι ομάδες Ρωμηών Πράξεις και Ανατολή παρουσιάζουν το βιβλίο «Ο ρόλος της τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης» το οποίο αναφέρεται στα «Σεπτεμβριανά», το οργανωμένο πογκρόμ της νύχτας της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας κατά της Ελληνικής Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ