Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλεια 2022: Έρχεται ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο και μουσική

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ένα τριήμερο γεμάτο θέατρο και ελληνική μουσική συνεχίζεται το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Ηράκλεια 2022 «Η Μικρά Ασία του Χθες, η Ελλάδα του Σήμερα».

Την Παρασκευή 9/9 στις 21.00 στο δημοτικό γήπεδο της οδού Πρ. Λόφου το Τμήμα Πολιτισμού παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου». Το Σάββατο 10/9 στις 20.00 στην κεντρική πλατεία παραδοσιακή βραδιά με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο. Την Κυριακή 11/9 στις 20.00 την σκυτάλη στην κεντρική πλατεία παίρνει ο Βασίλης Λέκκας και η ορχήστρα του. Όπως σε όλο το φεστιβάλ και σε αυτές τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν.

  • Παρασκευή 9/9 στις 20.00 «Φιλιώ Χαϊδεμένου» δημοτικό γήπεδο οδού Πρ. Λόφου (σκεπαστό Αττικής Οδού)

Η προσωπική μαρτυρία της Μικρασιάτισσας Φιλιώς Χαϊδεμένου με την Ευγενία Δημητροπούλου και τον Ζαχαρία Καρούνη επιστρέφει στη σκηνή μετά από 6 χρόνια. Όσα είδαν τα μάτια της δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιάτικη Καταστροφή. Η ζωντανή της μαρτυρία αποτελεί αδιάψευστο ντοκουμέντο της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, αφού έζησε 107 ολόκληρα χρόνια γεμάτα από χαρές, λύπες, αγωνίες, πολέμους, υποσχέσεις, αγώνες, απογοητεύσεις, όλα συνοδευμένα από ένα φοβερό πείσμα για ζωή.

  • Σάββατο 10/9 20.00 Βαγγέλης Κονιτόπουλος κεντρική πλατεία

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος και η μοναδική στους νησιώτικους ρυθμούς ορχήστρα του σε μια βραδιά με άρωμα Ελλάδας. Από τη Σμύρνη έως τον Πειραιά διασχίζοντας το Αιγαίο. Μαζί του στο τραγούδι ο Μιχάλης Κονιτόπουλος.

  • Κυριακή 11/9 Βασίλης Λέκκας κεντρική πλατεία

Με άξονα τους μεγάλους κλασικούς συνθέτες του τόπου: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος κ.α., ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει μια σειρά από τραγούδια ορόσημα σε μια μουσική παράσταση που ταξιδεύει στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ