Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής με τίτλο “Growing up…as a School for pupils with Special Educational Needs”.

Το πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή/ΙΚΥ, σχεδιάστηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και περιλάμβανε δομημένα προγράμματα επιμόρφωσης και επισκέψεις εργασίας. Η θεματολογία των προγραμμάτων αφορούσε σε θέματα διοίκησης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στην κατανόηση λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος της ειδικής αγωγής στη Φινλανδία και στην Ευρώπη γενικότερα και στην προώθηση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών για παιδιά με αναπηρίες, ειδικά για παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή σε τεχνικές διαχείρισης τάξης και αλλά και διαχείρισης του αυτοσυναισθήματός τους.
Για τους σκοπούς του προγράμματος πέντε εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής παρακολούθησαν πενθήμερα σεμινάρια και επισκέφτηκαν σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στη Δανία, τη Φινλανδία και την Ιταλία.
Τα αποτελέσματα του προγράμματος, όπως σημείωσε ο Διευθυντής του σχολείου Θανάσης Μπούρας, αναμένεται να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής με ωφελούμενους τόσο τους εκπαιδευτικούς του συνολικά όσο και τους μαθητές και τους γονείς τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ