Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Επίδειξη υπευθυνότητας από την “ΑΚΕΠ Συνεργασία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παράταξη επισκέφτηκε τα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου

Συνεχίζοντας την υπεύθυνη στάση της, στα θέματα που απασχολούν τον δήμο Ηρακλείου Αττικής, η παράταξη “ΑΚΕΠ Συνεργασία”, με επικεφαλής τον κ. Παντελή Βλασσόπουλο περιγράφει την εικόνα που αντίκρισε κατά την επίσκεψή της στα σχολεία που επλήγησαν από τον σεισμό του Ιουλίου, αναφέρεται στις σοβαρές ολιγωρίες της δημοτικής αρχής του κ. Μπάμπαλου και παράλληλα καταθέτει τις προτάσεις της για να διευκολύνει την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της “ΑΚΕΠ Συνεργασία” έχει ως εξής: “Στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 κλιμάκιο της παράταξής μας επισκέφθηκε τα τρία σχολεία της πόλης μας (1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο Δημοτικά) στα οποία έχουν παρουσιαστεί προβλήματα από τον σεισμό, προκειμένου να ενημερωθούμε για την πρόοδο των εργασιών. Νωρίτερα είχαμε επικοινωνήσει τόσο με τους διδάσκοντες των σχολείων αυτών, όσο και με γονείς, παρευρισκόμενοι και στις αντίστοιχες συνελεύσεις των συλλόγων γονέων (σε όσες προσκληθήκαμε). Μια πρόχειρη διαπίστωση, από το είδος των ζημιών, είναι ότι ο σεισμός ανέδειξε προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την ελλιπή συντήρηση των σχολικών μονάδων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην Αττική σε ελάχιστα σχολεία παρουσιάστηκαν προβλήματα και κυρίως αυτά βρίσκονται στην δυτική πλευρά της Αττικής (Χαϊδάρι, Αιγάλεω κλπ), κοντά δηλαδή στο επίκεντρο του σεισμού.
Επίσης, η καθυστέρηση ελέγχου και έναρξης των εργασιών αποκατάστασης στα σχολεία μας εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι δεδομένη.
Αυτή την στιγμή, όμως, αυτό που προέχει είναι η όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Από την πλευρά μας θα παρακολουθούμε στενά τόσο την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης όσο και το θέμα εν γένει και θα ζητήσουμε τον ουσιαστικό προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων της πόλης. Καλές οι μπογιές, αλλά η ασφάλεια των παιδιών είναι πιο σημαντική και έπρεπε να προηγείται.
Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και γονείς.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ