Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Εξελέγη το νέο Δ.Σ. του Ε.ΣΥ.Ν. Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του παραρτήματος (Ε.ΣΥ.Ν.) Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος Ευδοκία Κουμπούνη, Αντιπρόεδρος Νικολέττα Καλλιοπούλου, Γενικός Γραμματέας Αντώνιος Βαμβακούλας, Ειδικός Γραμματέας Βαλεντίνη Παλαιοκώστα, Ταμείας Δάφνη Μαυροματίδου, Μέλη Πέτρος Κεφαλόπουλος και Θράσος Κορτέσης. Μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή των μελών στη συνέλευση, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, και τις εκλογές, εκφράστηκε η ανησυχία για την εξέλιξη του φαινομένου τις εξάρτησης από ουσίες και η σημασία της ενίσχυσης και διεύρυνσης της δράσης του παραρτήματος του ΕΣΥΝ.

Με αφορμή τα παραπάνω το Δ.Σ. αναφέρει τα εξής: “Στις πρωτόγνωρες συνθήκες τις πανδημίας του Covid-19 φάνηκαν πιο έντονα οι κοινωνικές αιτίες που οδηγούν σε επιδείνωση της χρήσης και της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες. Οδήγησαν σε επιδείνωση όλων των πλευρών της : την έναρξη, τη συστηματοποίηση και αύξηση της χρήσης, την υποτροπή στη χρήση, την εγκατάλειψη της θεραπείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε μία σειρά από χώρες οι χρήστες αναφέρουν ότι ξεκίνησαν τη χρήση ως απάντηση στις συνέπειες των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας. Η Αυστραλία σημείωσε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών κατά 49%, οι ΗΠΑ κατά 46% και η Μεγάλη Βρετανία κατά 44%.
Στην Ελλάδα, οι συνέπειες της πανδημίας φάνηκαν με σκληρό τρόπο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η οποία ήταν από τις πιο σκληρές παγκοσμίως. Η μέτρηση των λυμάτων έδειξε πενταπλασιασμό της ημερήσιας κατανάλωσης κοκαΐνης, αύξηση 600% στη χρήση μεθαμφεταμίνης (η κοκαΐνη των φτωχών), αύξηση της χρήση κάνναβης που έφτασε το Μάρτιο του 2021 να αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού της Αττικής.
Ωστόσο, οι κυβερνήσεις της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, δεν πήραν κανένα μέτρο για να ενισχύσουν την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία. Η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα έπραξε όπως και οι προκάτοχοι της. Διευρύνει τις πολιτικές μείωσης της βλάβης εις βάρους της μείωσης της ζήτησης, αθωώνει τη χρήση ναρκωτικών μέσω του διαχωρισμού της σε «προβληματική» και «μη προβληματική».

Από την άλλη οι εξελίξεις στη βιομηχανία της κάνναβης και γενικά των ναρκωτικών είναι ραγδαίες σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας αφού μία σειρά από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί βρήκαν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία. Έφεραν λοιπόν ή ετοιμάζουν μέτρα που νομιμοποιούν την ιατρική και την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης. Νομιμοποίηση που συνοδεύεται από την αθώωση της της.

Δεν θα ανεχτούμε αυτή την εγκληματική «αντιναρκωτική» πολιτική.

Χρειάζονται ΤΩΡΑ ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της πρόληψης της θεραπείας και της επανένταξης

Το ΕΣΥΝ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις τη δική του συνεισφορά στην πρόληψη μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις. Πολιτιστικά και αθλητικά φεστιβάλ, συζητήσεις – ομιλίες σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια να περιοριστούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες και να ενισχυθούν οι προστατευτικοί απέναντι στη χρήση ουσιών.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε μαζικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους γονέων, πολιτιστικούς συλλόγους, ιδιαίτερα στους νέους και στις νέες της πόλης να μας γνωρίσουν και όλοι μαζί να δυναμώσουμε τις γραμμές του αντιναρκωτικού κινήματος και να αντισταθούμε στην ναρκωκουλτούρα της απάθειας, της μοναξιάς και της αδιαφορίας. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη διάδοση των ναρκωτικών και με οποιοδήποτε μέτρο την αθωώνει, την ανέχεται ή την αναπαράγει.

“Με συλλογική ευθύνη αγωνιζόμαστε για την αληθινή ουσία της ζωής””

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ