Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ενημερωτική δράση για την άνοια στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια που λειτουργεί στον Δήμο Ηρακλείου, ως δομή φροντίδας και πρόνοιας για τους πάσχοντες από τη νόσο και τους φροντιστές τους, συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής.

Με αυτή την αφορμή, ο Δήμος Ηρακλείου, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας– οι φορείς που συνεργάζονται για την υλοποίηση του προγράμματος – πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μαΐου στις 18.00 το απόγευμα στην κεντρική αίθουσα του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), για να πραγματοποιήσουν τον απολογισμό της δράσης του Κέντρου. Επίσης, σκοπός τους είναι να ενημερώσουν περαιτέρω το κοινό και να μοιραστούν μαζί του εμπειρίες  και πρακτικές που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της άνοιας.

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 232).

Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας σε σύμπραξη με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και τη δημοτική αρχή της πόλης. Ως στόχο έχει την υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους. Παράλληλα με το Κέντρο, υπάρχει ανάλογη Κινητή Μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Η δομή ιδρύθηκε με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

«Όπως λέμε πάντα, ο ενημερωμένος πολίτης είναι εκείνος που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα όποια προβλήματα, φυσικά με τη βοήθειά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ