Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής: Ο λόγος στους πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τοποθετήσεις δημοτών αναφορικά με ζητήματα που αντιμετωπίζουν στις γειτονιές τους ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από δημότη όσον αφορά την κατάσταση στα πέριξ του ρέματος Φιλικής Εταιρίας, κάνοντας λόγο για υγειονομικούς κινδύνους που ενέχουν και ανάγκη λήψης μέτρων πυροπροστασίας και ενίσχυσης της ασφάλειας.

Επί του θέματος από την αντιπολίτευση τοποθετήθηκαν ο κ. Π. Βλασσόπουλος και ο κ. Κ. Κουτρούλης με τον πρώτο να εξαίρει τη σημασία του ζητήματος και τον δεύτερο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “είναι μια “τριτοκοσμική” περιοχή και ο Δήμος δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον. Είναι νεοενταχθείσα περιοχή, θα εισπράξουμε εισφορές από τον κόσμο, και πρέπει να δείξουμε ενδιαφέρον ώστε να γίνει η ζωή τους πιο ανθρώπινη.”

Η κα Κ. Ασημακοπούλου μιλώντας εκ πείρας καθώς είχε βρεθεί πρόσφατα στην περιοχή τόνισε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων: “Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν λύματα, αγωγοί σπασμένοι, μπάζα από αμίαντο που κάνει κακό στην υγεία, τη στιγμή που γιαγιάδες περνούν με παιδιά στα χέρια μέσα από τόνους μπάζων. Θα μπορούσε να γίνει εξαιρετική ανάπλαση για τους πολίτες που μένουν εκεί, οι οποίοι νιώθω ότι δεν είναι ίσοι με τους υπόλοιπους κατοίκους του Ηρακλείου.”

Ο Δήμαρχος κ. Ν. Μπάμπαλος επισήμανε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για μεταγραφή της περιοχής στο κτηματολόγιο δίνοντας λύση σε ένα θέμα που ταλαιπωρεί το Δήμο 40 χρόνια, καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε η δυνατότητα για παρεμβάσεις λόγω αυτού του κωλύματος. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα αποκάλυψε ότι μία από τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για το 2024 είναι η ανάπλαση της περιοχής ανατολικά της Παπαϊωάννου, ώστε να φτιαχτούν πλατείες, δρόμοι, πεζοδρόμια και να πάρει η περιοχή την εικόνα που της αρμόζει.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ