Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής: Ο Δήμος αποκτά το ιστορικό «βουναλάκι» στο Παλαιό Ηράκλειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην απόκτηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου, το ιστορικό «βουναλάκι» στο Παλαιό Ηράκλειο δίπλα στην πλατεία Αγίου Λουκά, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη της αντιπολίτευσης.

Οι διαπραγματεύσεις του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και της διαπαραταξιακής επιτροπής με τους ιδιοκτήτες του χώρου κατέληξαν σε συμφωνία και έτσι ο Δήμος, μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση (24/3), προβαίνει στην απευθείας αγορά της έκτασης. Αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων, η δημοτική αρχή θα βάλει μπροστά τις διαδικασίες για να μετατραπεί το βουναλάκι σε κοινόχρηστο χώρο και να παραδοθεί ελεύθερο και προσβάσιμο στους κατοίκους.

«Το ιστορικό βουναλάκι, στις παρυφές του Φιξ, γίνεται δικό μας, δικό σας, όλων των Ηρακλειωτών για να παραμείνει αδόμητο, για να μετατραπεί σε κοινόχρηστο. Από το 1939 το είχε χαρακτηρίσει ο Δήμος, όμως στην πρόσφατη ιστορία της πόλης έχασε αυτόν τον χαρακτήρα και κινδύνευε να τσιμεντοποιηθεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους από το δημοτικό συμβούλιο που συμμετείχαν στην διαπαραταξιακή επιτροπή. Μαζί διαπραγματευτήκαμε με σχέδιο και σοβαρότητα καταφέρνοντας να εξασφαλίσουμε την αγορά του χώρου από τους ιδιοκτήτες του σε άκρως συμφέρουσα για το δημοτικό ταμείο τιμή. Αλλά και εκείνους τους συμβούλους που στο ΔΣ ψηφίσαμε για την αγορά. Ευχή και στόχος την ίδια κατάληξη να έχει σύντομα και το Κτήμα Φιξ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος.

Γ. Παπαδημητρίου: Η απόκτηση του κτήματος οφείλεται στις “σουπιές” και τους “μεμψίμοιρους”

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηράκλειο Μαζί” κ. Γιώργος Παπαδημητρίου ανέφερε: “Η απόκτηση του συγκεκριμένου κτήματος οφείλεται στις “σουπιές” και τους “μεμψίμοιρους”, όπως στόλισε για άλλη μια φορά την αντιπολίτευση ο Δήμαρχος.  Εμείς, συμμετέχοντας από την αρχή με τον κ. Μήνα και τον κ. Κουτρούλη και βεβαίως μετέπειτα με την συμμετοχή και άλλων συναδέλφων, όπως της κας Τζίβα και την κας Βλαντή, αποδεικνύουμε ότι και ψύχραιμοι είμαστε και νηφάλιοι και βεβαίως οι όροι “λαϊκισμός” και “λαϊκιστές” που συχνά χρησιμοποιεί ό Δήμαρχος δεν ταιριάζουν στην υπεύθυνη στάση της αντιπολίτευσης και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα και ταυτόχρονα δεν προβαίνει σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Δυστυχώς είναι δεδομένη η αλαζονεία και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα η δημοτική αρχή. Εμείς θα ψηφίσουμε υπέρ καθώς δεν χαρίζουμε σε κανέναν την προσπάθεια που έχει γίνει από όλους.” 

Π. Βλασσόπουλος: “Ο δήμος διαθέτει χρήματα χωρίς να έχει αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες του”

Ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΚΕΠ-Συνεργασία” κ. Παντελής Βλασσόπουλος σημείωσε: “Ο δήμος διαθέτει χρήματα χωρίς να έχει αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες του. Επιπλέον πιστεύω ότι ο δήμος έπρεπε να προχωρήσει πρώτα σε αναζήτηση προγραμμάτων, είτε από το Πράσινο Ταμείο είτε από το πρόγραμμα Τρίτση, όπως έγινε επί θητείας μας στην αγορά άλλων οικοπέδων. Επίσης θέλω να τονίσω ότι εδώ και μία δεκαετία υπάρχει εκτίμηση αξίας για το κτήμα ΦΙΞ, περίπου 13 εκ, η σημερινή τιμή που πλησιάζει την αντικειμενική, σε καιρώ πανδημίας, το να προχωρήσουν στο ύψος της αγοράς θεωρώ ότι είναι υπερβολικό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες εγώ προσωπικά θα ψηφίσω παρών. Παρακαλώ να προσέξετε γιατί ο εγωισμός και η αλαζονεία σας φέρνει ένα θέμα στο Δ.Σ. που μπορεί να πέσει στην Αποκεντρωμένη και τότε θα είναι πολύ δυσάρεστα τα πράγματα απέναντι σε αυτό που αγωνιζόμαστε όλοι να πάρουμε.” 

Κ. Κουτρούλης: “Παίρνουμε μία απόφαση που την οφείλουμε στο Παλαιό Ηράκλειο” 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πνοή Ηράκλειο” κ. Κυριάκος Κουτρούλης ανέφερε: “Εμείς την απόκτηση του συγκεκριμένου οικοπέδου την είχαμε στο πρόγραμμά μας, γι’ αυτό κιόλας συμμετείχαμε από τη πρώτη στιγμή στην επιτροπή διαπραγμάτευσης γιατί αυτός ο χώρος πιστεύουμε ότι πρέπει να αποκτηθεί από τον Δήμο. Θέλω να τονίσω ότι η αντικειμενική αξία του οικοπέδου είναι 905.000 ευρώ σύμφωνα με την έκθεση των εκτιμητών. Το τίμημα που μας ζητήθηκε εξ αρχής ήταν 850.000 ευρώ, ο σκοπός μας ήταν να φτάσουμε στις 720.000 και καταλήξαμε σε 760.000 ευρώ. Ο χώρος αυτός θα είναι κοινόχρηστος.  θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα από το Πράσινο Ταμείο και να είχαμε κι άλλες διεξόδους, ωστόσο, αυτή τη στιγμή θα πάρουμε μια απόφαση που την οφείλουμε στο Παλαιό Ηράκλειο για να γίνει κοινόχρηστος χώρος. “

Α. Τζίβα: “Καθοριστικό ρόλο η αντιπολίτευση  στο να υπάρξει ομοφωνία” 

Η επικεφαλής της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου” κα Αιμιλία Τζίβα σημείωσε μεταξύ άλλων: “Φυσικά και είμαστε θετικοί στην αγορά οικοπέδου, ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι για μία ακόμα φορά, παρά το γεγονός ότι τα δημοτικά συμβούλια αργούν πάρα πολύ και έχετε άπλετο χρόνο να προετοιμαστείτε τα θέματα έρχονται με ασάφειες και ατέλειες σε ότι αφορά τις οικονομικές εισηγήσεις.”

Ε. Βλαντή: “Ιστορική μέρα, αγοράζουμε γη που ανήκει στον Ηρακλειώτικο λαό”

Απόλυτα θετική με την αγορά του οικοπέδου παρουσιάστηκε και η δημοτική σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κα Ευδοκία Βλαντή, η οποία τόνισε: “Πράγματι είναι μια ιστορική μέρα η σημερινή γιατί ερχόμαστε να αγοράσουμε μία γη που ανήκει στον Ηρακλειώτικο λαό.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ