Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δωρεάν WiFi στα πιο πολυσύχναστα σημεία του Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Δωρεάν και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να έχουν πλέον οι Ηρακλειώτες σε πέντε πρώτα σημεία κοινόχρηστων – δημοτικών χώρων χάρη στα αντίστοιχα hotspots που εγκατέστησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αξιοποιώντας το πρόγραμμα WiFi4EU.

Η είσοδος γίνεται μέσα από το wifi menu της συσκευής του χρήστη (smartphone, tablet, laptop κτλ) επιλέγοντας το σημείο «WiFi4EU» και ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες επί της οθόνης για την σύνδεση. Έτσι, σε λιγοστά μόνο βήματα, οι πολίτες μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο ακόμα και όταν βρίσκονται έξω στην πόλη, σερφάροντας σε ιστοσελίδες και εφαρμογές χωρίς να χαλάνε τα δεδομένα του προγράμματος της κινητής τους.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος σημεία πρόσβασης τοποθετήθηκαν στις πλέον πολυσύχναστες περιοχές του Ηρακλείου:

 

  • Κεντρική πλατεία
  • Αγία Τριάδα
  • Πολιτιστικό Πολύκεντρο, Δημοτική Βιβλιοθήκη
  • Πάρκο οδού Πεύκων
  • Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου οδού Πρασίνου Λόφου

Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης των hotspots και σε άλλα σημεία της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το WiFi4EU είναι χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οποίο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεκδίκησε και πέτυχε να κερδίσει voucher για την εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής για τη δημόσια και ελεύθερη πρόσβαση στο internet.

 

Ν. Μπάμπαλος: “Δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους δημότες για πρόσβαση στον κόσμο του internet”

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ν. Μπάμπαλος σχολίασε σχετικά: «Το διαδίκτυο είναι σήμερα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο γνώσης, πληροφόρησης και επικοινωνίας εάν, βέβαια, το αξιοποιείς λελογισμένα και συνετά. Μέσα από το WiFi4EU, πρόγραμμα το οποίο διεκδικήσαμε και πετύχαμε να φέρουμε στον Δήμο μας, δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να χρησιμοποιούν τις φορητές τους συσκευές για πρόσβαση στον κόσμο του internet ακόμα και όταν είναι έξω για τη δουλειά, την βόλτα, τις αγορές τους, ελεύθερα, δωρεάν, απεριόριστα».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ