Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν συμμετοχή στις Σχολές Γονέων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο την υποστήριξη της οικογένειας στα πρώτα σχολικά βήματα του παιδιού, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά τις Σχολές Γονέων για τους Ηρακλειώτες τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Πρόκειται για ομάδες συζήτησης, τις οποίες οργανώνει ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, όπου οι γονείς μπορούν να διατυπώνουν τις απορίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για την σχέση τους με το παιδί, αλλά και την συμπεριφορά στο σπίτι και τον σταθμό, παίρνοντας ταυτόχρονα χρήσιμες συμβουλές υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου των δημοτικών παιδικών σταθμών, Ελένης Φωτιάδου.
Οι συναντήσεις των ομάδων γίνονται ανά παιδικό σταθμό. Μπορούν να μετέχουν, φυσικά δωρεάν, όλοι οι γονείς παρακολουθώντας κατά μόνας ή και σαν ζευγάρια τις συνεδρίες. Για δήλωση συμμετοχής καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων, μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του δημοτικού παιδικού σταθμού που φιλοξενείται το κάθε παιδί.
«Θέλουμε να είμαστε δίπλα στην οικογένεια της πόλης από την πρώτη ημέρα. Για αυτό και έχουμε θεσπίσει το επίδομα των 1000 ευρώ για κάθε πρώτο παιδί που γεννιέται στην πόλη (με εισοδηματικά κριτήρια), για αυτό και έχουμε δημιουργήσει πέντε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, δύο εξ αυτών την τελευταία 6ετία, για να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους γονείς και τα παιδιά. Οι Σχολές Γονέων έρχονται να ενισχύσουν τις δράσεις μας, βοηθώντας τους Ηρακλειώτες γονείς να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους. Να ξέρουν λοιπόν ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι πάντα εκεί για όλους», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ