Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης κοιλιακής αορτής από τα Δημοτικά Ιατρεία Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης κοιλιακής αορτής προσφέρει στους πολίτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από την συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Η μέτρηση της κοιλιακής αορτής βοηθάει στην πρόληψη διάφορων καρδιοπαθειών, κυρίως δε του ανευρύσματος.

Οι μετρήσεις θα λάβουν χώρα την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στα Δημοτικά Ιατρεία (2ος όροφος δημαρχείου).

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου θα φροντίσει όλοι οι εξεταζόμενοι να έχουν στην διάθεσή τους τα μέτρα προστασίας για την υγεία τους ενάντια στην εξάπλωση του covid-19.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει πρώτα να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2132000196 έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Καθώς τα προσφερόμενα ραντεβού είναι συγκεκριμένου αριθμού, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Να σημειωθεί ότι όσοι δηλώσουν συμμετοχή και κλείσουν ραντεβού για την μέτρηση της κοιλιακής αορτής θα πρέπει να εφαρμόσουν ειδικό διαιτολόγιο τις ημέρες πριν την εξέταση.

Συγκεκριμένα:

  • Δύο ημέρες πριν την εξέταση συνιστάται αποφυγή τροφών, που προκαλούν ζυμώσεις όπως: χόρτα, σάλτσες, ζυμαρικά, πολλές πατάτες, ρύζι, όσπρια, αεριούχα ποτά.
  • Επιτρέπονται οι εξής τροφές: κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, λίγες πατάτες, σαλάτα οτιδήποτε εκτός από μπρόκολο, όρτα και κουνουπίδι.
  • Υποχρεωτικά και για δύο ημέρες να καταναλώσει σούπες οιουδήποτε περιεχομένου ακόμη και ρύζι.
  • Σε περίπτωση χρόνιας δυσκοιλιότητας προτείνεται η λήψη σκευάσματος, που διαπιστωμένα έχει καλύτερο αποτέλεσμα στον πελάτη, όχι αναγκαστικά καθαρτικό.
  • Την ημέρα της εξέτασης ο πελάτης για πρωϊνά ραντεβού προσέρχεται νηστικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ