Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ξεκινά η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες, κατοίκους και  επιχειρηματίες, του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από τον ανεμοστρόβιλο του Οκτωβρίου.

Το απαιτούμενο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οριοθέτηση, τη διαδικασία και το τι δικαιούται ο κάθε ένας που υπέστη ζημιές, εκδόθηκε αυτές τις ημέρες και έτσι, πλέον, η υπόθεση περνάει στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, η οποία είναι η αρμόδια Υπηρεσία που θα υποδεχθεί τα αιτήματα και, ακολούθως, θα αποζημιώσει τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται πως «το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τον ανεμοστρόβιλο της 13ης Οκτωβρίου 2020, που έπληξε τις περιοχές που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.)» με τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής. Αναλυτικά τους όρους των αποζημιώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τους δουν στο ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης μπορούν, αφού διαβάσουν το ΦΕΚ, να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΑΕΦΚ, Κόνιαρη 43 Αθήνα ή στα τηλέφωνα 2108704732, 2108704700.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ