Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Α.Τζίβα για υπογειοποίηση Μ. Μερκούρη: “Οι κάτοικοι έχουν ανάγκη από ουσιαστικές απαντήσεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κα Τζίβα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”, μιλώντας στον Χ-Τύπο εστίασε στο τεχνικό κομμάτι της υπογειοποίησης της οδού Μ. Μερκούρη και ζήτησε από την δημοτική αρχή να καλέσει άμεσα μία σύσκεψη, παρουσία κατοίκων και της αρμόδιας εταιρείας, προκειμένου να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις για την υλοποίηση του έργου, καθώς οι διάφορες φήμες που ακούγονται έχουν αναστατώσει τους κατοίκους.

Η κα Τζίβα αρχικά τόνισε ότι “τα μεγάλα έργα έχει δείξει η ιστορία και η εμπειρία μας ότι δημιουργούν κραδασμούς στην τοπική κοινωνία, γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλές απορίες και ερωτήματα, με θέματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική ζωή των κατοίκων.” 

Σχετικά με την πρόταση που έκανε στην ομιλία της στην συνάντηση κατοίκων ανέφερε ότι “η δημοτική αρχή θα πρέπει άμεσα να καλέσει μία σύσκεψη, τόσο με τους φορείς και τους κατοίκους που ενδιαφέρονται όσο και τις δημοτικές παρατάξεις, ώστε οι απαντήσεις που θα δοθούν να είναι τεχνικής φύσεως από τους αρμόδιους που κάνουν την προμελέτη. Αν δεν το κάνει θα μαζέψουμε υπογραφές να το εισηγηθούμε εμείς στο Δ.Σ., καθώς οι διάφορες φήμες που ακούγονται έχουν αναστατώσει τους κατοίκους. Θα πρέπει να είναι γνωστά τα αποτελέσματα της προμελέτης, η οποία εμπεριέχει 17 μελέτες, συγκοινωνιακές, περιβαλλοντικές, στατικές κλπ. Υπάρχει δηλαδή μία σειρά από θέματα τα οποία θα πρέπει να μας αναλύσει η εταιρεία αυτή για το αν μπορεί να προχωρήσει τελικά το έργο.”

Για την πιθανότητα διχασμού των κατοίκων από το έργο τόνισε πως “είναι τραγικό σε μία κοινωνία όταν γίνεται ένα έργο να διχάζονται οι πολίτες σε βόρειους και νότιους, αυτά είναι έργα που αφορούν όλο το Ηράκλειο και όχι μόνο τους κατοίκους σε κάποιες γειτονιές. Θα πρέπει να υπάρχει ένα κεντρικό πολεοδομικό σχέδιο του Δημάρχου, για το αν και κατά πόσο κάθε σχέδιο που φτιάχνεται μπορεί να λύσει ουσιαστικά θέματα της περιοχής. Εμείς δεν είμαστε κατά ανάγκη κατά του έργου, κάθε μεγάλου έργου, είμαστε όμως κατά των λογικών που διχάζουν και που τελικά δεν ωφελούν την πόλη. Οι κάτοικοι έχουν ανάγκη από ουσιαστικές απαντήσεις.”

Τέλος, η θέση της ίδιας και της παράταξης που εκπροσωπεί είναι ότι “τέτοια ζητήματα δεν λύνονται αποσπασματικά, αν θα γίνει δηλαδή μία υπογειοποίηση ή μία γέφυρα, μπορεί να είναι κάποιες ανάσες αλλά δεν λύνουν το θέμα. Εμείς μιλάμε για ένα άλλο περιβάλλον, μία ολόκληρη στρατηγική για το πως μπορεί να αφήσει ο πολίτης το αυτοκίνητο, να αναπνεύσει η πόλη, μιλάμε για ένα άλλο οικιστικό πλάνο.” 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ