Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Από το 1ο Δημοτικό ξεκίνησε το πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πάει… σχολείο αρχής γενομένης με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού της πόλης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πώς λειτουργεί σε πρακτικό επίπεδο και τι οφέλη έχει για την τοπική κοινωνία, τους ανθρώπους της αλλά και το περιβάλλον.

Θυμίζουμε, με το πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας ο Δήμος συνδυάζει πρακτικές Ανακύκλωσης και υποστήριξης των ευπαθών ομάδων πληθυσμού: μέσα από τον μηχανισμό του Επιταχυντή οι δικαιούχοι των προγραμμάτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου εκπαιδεύονται στην ανανέωση και επισκευή υλικών που, αντί να καταλήξουν στα απορρίμματα, παίρνουν νέα ζωή και επαναχρησιμοποιούνται, αποφέροντας παράλληλα κάποια εισοδήματα στους συμμετέχοντες του προγράμματος.
Στόχος είναι η Κυκλική Οικονομία να διευρυνθεί στο μέλλον, πέρα από τις δομές της Κοινωνικής Πολιτικής, ώστε το σύνολο της τοπικής κοινωνίας να αποκτήσει μια ευρύτερη κουλτούρα Ανακύκλωσης. Οι καλύτεροι πρεσβευτές είναι πάντα τα παιδιά. Για αυτό το λόγο, ο Δήμος επικεντρώνει στις μικρές ηλικίες τα επόμενα στάδια επέκτασης του προγράμματος.
Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» οι μαθητές άκουσαν τους ειδικούς του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται σε σύμπραξη Δήμου και ΚΕΑΝ με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, να τους παρουσιάζουν τον Οδηγό Καλών Πρακτικών (e-HandBook) και πως μπορούν, με την καθοδήγηση των δασκάλων, να το χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους και στο περιβάλλον του σχολείου, καθώς και των δυνατοτήτων που μπορούν να προκύψουν από τη χρήση ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή (3d Printer) στον ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, δηλαδή την επισκευή συντήρηση ή αξιοποίηση ανταλλακτικών σε ηλεκτρικές συσκευές, στην επιπλοποιία για την επισκευή, συντήρηση ή αξιοποίηση υπαρχόντων εξαρτημάτων, αλλά και νέες κατασκευές.
«Πρέπει όλοι να φροντίσουμε για ένα βιώσιμο μέλλον. Και αυτό θα γίνει αλλάζοντας τη νοοτροπία μας, αντιμετωπίζοντας τον πλανήτη με περισσότερο σεβασμό. Η μεγαλύτερη ελπίδα για να τα καταφέρουμε είναι τα παιδιά μας, με τα οποία συνεργαζόμαστε και τα κάνουμε κοινωνούς στις καλές πρακτικές Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας, ώστε μαζί να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ