Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Από δήμαρχος, “μεσίτης” ο Νίκος Μπάμπαλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπαράζ απευθείας αγορών ακινήτων από τον δήμο Ηρακλείου Αττικής στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πριν τις εκλογές

Τον επίλογο σε ένα ακόμη μεγάλο λάθος της δημοτικής αρχής Ηρακλείου Αττικής παρακολουθήσαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, πριν από τις εκλογές, καθώς με εισήγηση του δημάρχου, κ. Νίκου Μπάμπαλου, αποφασίστηκε η “ζημιογόνα” για το δήμο και τους πολίτες απευθείας αγορά τριών ακινήτων.

Δυστυχώς, ούτε το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ούτε οι αντιρρήσεις και οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την διοίκηση του κ. Μπάμπαλου από ένα ακόμη τεράστιο σφάλμα.
Πρέπει να σημειώσουμε πως με αυτήν την απόφαση ο δήμος αγοράζει αποδεδειγμένα ακίνητα πολύ πιο ακριβά από την αντικειμενική τους αξία, τα οποία μάλιστα επειδή είναι πολεοδομικά αρρύθμιστα όταν θα μπουν στο Σχέδιο θα χρειαστεί να δοθούν κομμάτια τους για δρόμο ή άλλες κοινόχρηστες χρήσεις, οπότε τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα που θα μείνουν είναι πολύ λιγότερα. Επίσης, θα αναγκαστεί ο δήμος να αποζημιώσει και τα όμορα οικόπεδα,  εκτοξεύοντας ακόμη πιο ψηλά το πραγματικό κόστος της αγοράς.

Σε όλα αυτά προσθέστε και το ότι πάντα είναι αμφιλεγόμενο το ποια οικόπεδα αγοράζει ένας δήμος, αφού έχει να επιλέξει ανάμεσα από πάρα πολλές περιπτώσεις και όπως είναι λογικό δημιουργούνται ερωτηματικά για ποιο λόγο επέλεξε τα συγκεκριμένα από κάποια άλλα.
Ακόμη πιο χαρακτηριστικά περιγράφει το πόσο λάθος είναι αυτή η κίνηση η κοινή ανακοίνωση που είχαν εκδώσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (ΑΚΕΠ – Π. Βλασσόπουλος, ΠΝΟΗ – Κ. Κουτρούλης, ΔΑΣΗ – Γ. Μαστοράκος, Ηράκλειο Μαζί – Γ. Παπαδημητρίου) και οι ανεξαρτητοποιημένοι δημοτικοί σύμβουλοι (Π. Σπηλιόπουλος, Μ. Παντερή, Γ. Φίλανδρος) στην οποία σημείωναν: “Ο δήμαρχος παρέλειψε να ενημερώσει τους Ηρακλειώτες πόσο θα πληρώσουν για τα κομμάτια γης που εσπευσμένα αγοράζει (όχι με απαλλοτρίωση και ορισμό τιμής μονάδας από δικαστήριο, αλλά με απευθείας αγορά) πριν από τις δημοτικές εκλογές, με τιμή τετραγωνικού μέτρου κατά πολύ ανώτερη της πραγματικής (αγοράζει περίπου στα 400 €/τ.μ., πληρώνοντας ο Δήμος για το σύνολο των τ.μ., χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν ότι πρόκειται για τμήματα γης πολεοδομικά αρρύθμιστα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μετέπειτα υποχρέωση αυτών σε εισφορά σε γη και χρήμα), αφενός και αφετέρου τον λόγο που επελέγησαν τα κομμάτια αυτά, εφόσον αρνείται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το σύνολο των χώρων που πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος, ώστε να γίνει ιεραρχικά επιλογή αυτών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι σύμφωνα με τις προσωπικές επιλογές του κου Δημάρχου.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ