Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ανέτοιμος ο δήμος Ηρακλείου Αττικής να εφαρμόσει τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής δεν μπόρεσε να είναι έτοιμη για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Με το …αριστερό ξεκινά τη δεύτερη θητεία της η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου στο Ηράκλειο Αττικής, καθώς μετά την σοβαρότατη ολιγωρία στο θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν στα σχολεία της πόλης από το σεισμό του Ιουλίου έρχεται μία ακόμη εξέλιξη να δημιουργήσει νέα ερωτηματικά για την επάρκεια της διοίκησης του δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν μπόρεσε να είναι έτοιμος για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, όπως συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, καθώς δεν κατάφερε να έχει έτοιμες τις απαραίτητες δομές.
Δυστυχώς και τα δύο, σοβαρές αστοχίες της διοίκησης Μπάμπαλου, σχετίζονται με την σχολική κοινότητα της πόλης, τον κατ΄ εξοχήν ευαίσθητο τομέα κάθε δήμου.

ΑΚΕΠ: “Λίγη συστολή δεν βλάπτει κύριε Μπάμπαλε”
Για το συγκεκριμένο θέμα, παρενέβη και η “ΑΚΕΠ – Συνεργασία”, με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία προχωράει και ένα βήμα παρακάτω, καθώς εγκαλεί τον δήμαρχο για τα νέα επικοινωνιακά τερτίπια που επέλεξε προκειμένου να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης έχει ως εξής: “Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ένας από τους 43 Δήμους σε όλη την Ελλάδα και ένας από τους ελάχιστους στην Αττική που δεν κατάφερε να έχει έτοιμες τις δομές για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Η πολιτική ευθύνη για αυτό ανήκει αποκλειστικά στον Δήμαρχο, ο οποίος, αντί, να απολογηθεί για αυτό στους Ηρακλειώτες γονείς ή έστω να δώσει κάποιες εξηγήσεις για ποιον λόγο ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπόρεσε να είναι έτοιμος, παρουσιάζει ως αποκλειστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας την μη εφαρμογή στο Ηράκλειο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, αποσιωπώντας και υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι αυτό οφείλεται στην δική του ολιγωρία να έχει έτοιμες τις δομές. Ο ρόλος του Υπουργείου, εν προκειμένω, ήταν απλά διαπιστωτικός: Όπου υπήρχαν έτοιμες οι δομές εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, όπου όχι δεν εφαρμόζεται.
Ως λάτρης δε του “φαίνεσθαι” και της επιφανειακής αντιμετώπισης των θεμάτων, ο δήμαρχος φωτογραφήθηκε ξανά με κυβερνητικό παράγοντα, αυτή την φορά με την Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, για να μας πει ότι δήθεν πίεσε για να δοθούν vouchers στους Ηρακλειώτες να πάνε τα παιδιά σε Ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, το οποίο παρουσίασε … ως τεράστια επιτυχία του!
Είναι γνωστό ότι τα vouchers, με τα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται, θέτουν εκτός τους περισσότερους εργαζόμενους γονείς.
Επίσης, τα όποια ημίμετρα δεν αναιρούν τις προσωπικές του ευθύνες για την αδυναμία του Δήμου να εφαρμόσει την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, (ακόμα και νησιωτικοί, ορεινοί, με τεράστιες γεωγραφικές και άλλες δυσκολίες), κατάφεραν να είναι έτοιμοι.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ