Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αλλάζουν όψη τα σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένταση στην εκστρατεία της διαρκούς αναβάθμισης των σχολείων της πόλης έδωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκμεταλλευόμενος τις διακοπές των Χριστουγέννων για να πραγματοποιήσει ακόμα περισσότερες εργασίες βελτίωσης των σχολικών κτιρίων τις δύο εβδομάδες που αυτά ήταν κλειστά.

Στον απολογισμό των παρεμβάσεων: έργα μόνωσης, βαψίματα, αλλά και αποκατάσταση προβληματικών σημείων που προέκυψαν από το καλοκαίρι και μετά. Φυσικά, με άδειο το σχολείο, προχώρησαν εντατικότερα και οι εργασίες ανακαίνισης (θυμίζουμε με ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση) της σεισμόπληκτης πτέρυγας του 5ου Δημοτικού, η οποία παραδίδεται πίσω στη σχολική κοινότητα έως το τέλος του μήνα.

Μερικά από τα παραδείγματα εργασιών που πραγματοποιήθηκαν: οι μονώσεις στο 9ο Νηπιαγωγείο, το 2ο και το 7ο Δημοτικό, εσωτερικά σε σημεία του 1ου Δημοτικού, τα βαψίματα στο 4ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο κ.α. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 13ο Δημοτικό, ολοκληρώνονται στο 6ο Γυμνάσιο και το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν στα κτίρια του 6ου Δημοτικού. Αυτές περιλαμβάνουν αλλαγή των κουφωμάτων, μονώσεις στο σύνολο των κτιρίων, αλλαγή και εκσυγχρονισμός του συστήματος ψύξης/θέρμανσης κτλ.

«Τα σχολεία και, κατ΄ επέκταση, τα παιδιά είναι η απόλυτή μας προτεραιότητα. Για αυτό και οι εργασίες διαρκούς αναβάθμισης των σχολικών μονάδων δεν σταματούν ποτέ. Δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς έχουμε να διαχειριστούμε παλιά και γερασμένα κτίρια που βγάζουν συνεχώς προβλήματα, στα οποία προσπαθούμε να επεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Την ίδια στιγμή επιχειρούμε με σχέδιο και προγραμματισμό να δώσουμε μόνιμες λύσεις στο πρόβλημα της παλαιότητας, είτε με την ευρεία εκστρατεία των παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης που ξεκινήσαμε από την αρχή της θητείας μας και συνεχίζουμε έως σήμερα για να καλύψουμε, σταδιακά, τα περισσότερα σχολεία του Ηρακλείου, είτε με πιο καίριες λύσεις όπως αυτή που διεκδικήσαμε και πετύχαμε για το 4ο Δημοτικό όπου, τα επόμενα χρόνια, θα ανεγερθεί μια εντελώς καινούργια πτέρυγα», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ