Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

ΑΚΕΠ Συνεργασία: Παρέμβαση για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση με θέμα τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών διαγωνισμών από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής εξέδωσε η παράταξη ΑΚΕΠ Συνεργασία.

Όπως αναφέρει: “Μπορεί ο κ. Μπάμπαλος να συνεχίζει να κρύβεται από τους πολίτες και από τις θεσμικές του υποχρεώσεις να απαντήσει για τα σκανδαλώδη ζητήματα της προμήθειας των καυσίμων από “αποθήκη” και της υπερκοστολόγησης του έργου της επισκευής των σχολείων, αλλά είναι ιδιαίτερα “παραγωγικός” στις απευθείας αναθέσεις και στην διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου.

Τελευταίο χτύπημα η απευθείας ανάθεση της «Παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών για την ανάλυση και προσαρμογή διεξαγωγής ηλεκτρονικών διαγωνισμών».

Ο κ. Μπάμπαλος αφού διέλυσε την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, με καρατομήσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την εύρυθμη υπηρεσιακή λειτουργία αλλά με δικές του εκδικητικές συμπεριφορές, αφού δημιούργησε ο ίδιος εντός του Δήμου ένα απόλυτα τοξικό περιβάλλον που οδήγησε σε διάθεση φυγής από το Δήμο, με την κινητικότητα, πολλών έμπειρων υπαλλήλων, έρχεται τώρα να προβεί με πανηγυρικό τρόπο στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της καρδιάς της Οικονομικής Υπηρεσίας, δηλαδή του Τμήματος Προμηθειών, δίνοντας στην ουσία, με απευθείας ανάθεση, τη διενέργεια των ηλεκτρονικών διαγωνισμών σε κάποιον εκλεκτό του ιδιώτη, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Ο κ. Μπάμπαλος επιχειρεί να ελέγξει τη διαδικασία των διαγωνισμών από την αρχή μέχρι το τέλος. Αφαιρεί από τη διαδικασία οτιδήποτε τον ενοχλεί, καταφεύγοντας στον βολικό ιδιώτη. Κάνει άλλη μια απευθείας ανάθεση υπηρεσίας με βαρύγδουπο τίτλο, ώστε να είναι ασαφές το περιεχόμενο… (τι σημαίνει άραγε “ανάλυση και προσαρμογή” στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό;)

Αλήθεια κ. Μπάμπαλε, οι αρμόδιες υπηρεσίες δήλωσαν αδυναμία και προσφεύγετε σε ιδιώτη;

Τι εχέγγυα διαφάνειας παρέχει η ανάμειξη ιδιώτη, που δεν φέρει την υπαλληλική ιδιότητα και τις αντίστοιχες πειθαρχικές ευθύνες, στη διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ;

Κ. Μπάμπαλε πραγματικά δεν σας προλαβαίνουμε… Κάθε μέρα και πιο κάτω…”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ