Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Έφυγε” ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης: Πρωτεργάτης στην ίδρυση των δημοτικών ιατρείων Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχασε την άνιση μάχη με την επάρατο νόσο, σε ηλικία 78 ετών, ο πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ανδρέας Χριστοδουλίδης. Ήταν πρωτεργάτης, ως ιατρός, στην δημιουργία των δημοτικών ιατρείων στο δήμο Ηρακλείου Αττικής, τη δεκαετία του ΄90, επί δημαρχίας του Γιώργου Μαστοράκου.

Επίσης, ήταν καθοριστικός ο ρόλος του στην δημιουργία άρρηκτων δεσμών ανάμεσα στο Ηράκλειο και την Κύπρο, από όπου καταγόταν.
Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν συλλυπητήρια μηνύματα.

Ν. Μπάμπαλος: “Έβαλε τη δική του σφραγίδα σε καινούργιες δομές”
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, έγραψε σχετικά: “Αυστηρός αλλά και δίκαιος, ισχυρογνώμων αλλά συνάμα διαλεκτικός, απόμακρος ταυτόχρονα όμως οικείος. Άνδρας πολιτικός, ανιδιοτελής, εργάτης, αγαπούσε το δήμο και με θέρμη προσπάθησε να βάλει τη δική του σφραγίδα σε καινούργιες δομές στη δεκαετία του 90 , όπως τα δημοτικά ιατρεία. Ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης ήταν ένας Κύριος με καρδιά μικρού παιδιού. Πριν από λίγους μήνες συναντηθήκαμε κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν. Θυμάμαι μια φράση του:”κρίμα που αφήσαμε να κυλήσει τόσος χρόνος…” Στη γυναίκα της ζωής του, την Νιόβη και την ζωή του, την Ελίνα τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια. Ανδρέα καλό σου ταξίδι.

Γ. Μαστοράκος: “Προσέφερε στο Ηράκλειο δίχως εκπτώσεις”
Ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και επί πολλά χρόνια συνεργάτης του, κ. Γιώργος Μαστοράκος έκανε την παρακάτω συγκινητική ανάρτηση: “Ο ΑΝΔΡΕΑΣ σήμερα έγινε χρυσό πράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο….
Αυστηρός αλλά δίκαιος
Γιατρός με υψηλή αίσθηση της αποστολής του
Πολίτης με την πραγματική αρχαίο ελληνική έννοια
Προσέφερε στο Ηράκλειο δίχως εκπτώσεις
Μετανάστης φοιτητής στην Ελλάδα από την ΚΎΠΡΟ στέριωσε στην δεύτερη πατρίδα του
Ποτέ δεν ξέχασε την Πάφο το Τρώοδος τα Βαρώσια την Κερύνεια την Αμμόχωστο την διχασμένη Λευκωσία, τον Πενταδακτυλο
Ήταν ΦΙΛΟΣ μου από τα Φοιτητικα χρόνια συνεργάτης μου στο Δήμο, πρωτεργάτης στα Δημοτικά Ιατρεία και σε όποιο ρόλο του ανατέθηκε. Είναι λίγα τα λόγια για να περιγράψουν τον Απόλυτο χαρακτήρα του. ΑΝΔΡΈΑ μου φίλε καλό ταξίδι.
Στην Νιόβη και την Ελίνα και τους δικούς του τα θερμά μου συλλυπητήρια!”

Μ. Ιγγλέση: “Επιβλητικός και απίστευτα γοητευτικός”
Η Μαίρη Ιγγλέση, νυν αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, που τον γνώριζε επίσης πολύ καλά, καθώς ήταν μαζί στις διοικήσεις του κ. Μαστοράκου, έγραψε στην προσωπική της σελίδα σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης: “Ο αγαπημένος μας Ανδρέας… Ο ιατρός Ανδρέας Χριστοδουλίδης πάλεψε μέχρι τέλους. Ένας εξαιρετικός ιατρός, ένας υπέροχος φίλος, που αγάπησε πολύ το Ηράκλειο και έδωσε μάχες για το καλό των δημοτών σε κάθε θέση που ανέλαβε, ως Αντιδήμαρχος.
Πάντα με το χαμόγελο, σταθερός, επιβλητικός και απίστευτα γοητευτικός! Αγαπούσε την Κύπρο, το Ηράκλειο, τη γυναίκα και την κόρη του. Ανδρέα μας θα σ’ αγαπάμε πάντα.
Η μνήμη σου θα είναι πάντα ζωντανή.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ