Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Έλεγχοι μετά το σεισμό, πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ασφαλή κρίθηκε η πλειοψηφία των σχολείων – Με προβλήματα συγκεκριμένες αίθουσες στο 1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο Δημοτικό

Oι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προχώρησαν σε έλεγχο των σχολείων της πόλης ώστε να λειτουργήσουν χωρίς θέματα μετά τους σεισμούς του καλοκαιριού. Κλιμάκιο της δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε τον πρώτο έλεγχο σε όλα τα σχολεία του Ηρακλείου, ενώ το επόμενο διάστημα, τα συνεργεία της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) έκαναν με τη σειρά τους εντατικότερους ελέγχους στα σχολικά κτίρια. Οι έλεγχοι της ΚΤΥΠ ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οπότε και κοινοποιήθηκε το πόρισμά τους στον Δήμο.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους του Δήμου και της ΚΤΥΠ, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων αποδείχθηκαν άρτιες και ασφαλείς, ενώ πρόβλημα παρουσιάζουν μόνο συγκεκριμένες αίθουσες και χώροι στο 1ο Γυμνάσιο, το 4ο και 5ο Δημοτικό (χαρακτηρισμός κατηγορίας Γ και Δ).

Για να συζητήσουν την κατάσταση των συγκεκριμένων σχολείων, τις ενέργειες αποκατάστασης, αλλά και λύσεις για να μην αναστατωθεί σημαντικά η σχολική ζωή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο υπό το δήμαρχο, με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τους εκπροσώπους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, την αντιδήμαρχο, τους προέδρους των δημοτικών σχολικών επιτροπών, και τους υπεύθυνους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ