Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια στην Αττική – Πρόβλεψη για χιόνια ακόμη και σε Ηλιούπολη, Ζωγράφου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώσε στην αναλυτική πρόγνωση του, πως η Αττική θα ντυθεί στα λευκά, καθώς η κακοκαιρία «Λέανδρος» φέρνει χιονοπτώσεις.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στο Mega και τόνισε πως σε περιοχές της Αττικής με υψηλό υψόμετρο θα πέσουν χιόνια, ενώ στα λευκά μπορεί να βρεθούν και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως η Ηλιούπολη και η Ζωγράφου.

«Αύριο θα έχουμε γενικευμένη κακοκαιρία που θα επηρεάσει όλες τις περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και σε πολλές περιοχές και σε πεδινές περιοχές. Στην Αρκαδία, Αχαΐα, Κορινθία και στη κεντρική Στερεά θα σημειωθούν αύριο σφοδρές χιονοπτώσεις με μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με μεγάλη πιθανότητα να έχουμε και χιονόστρωση», είπε αρχικά.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «σε υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα θα χιονίσει στην Αττική το Σάββατο αλλά από αργά το βράδυ μέχρι το ξημερώματα της Κυριακής θα χιονίσει και στα Βόρεια Προάστια. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ίσως έχουμε και εξάρσεις με χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα περίπου από υψόμετρα όπως της Ηλιούπολης, του Ζωγράφου και βορειότερα στο νομό Αττικής».

Επίσης, ο Γιάννης Καλλιάνος ανέφερε ότι η αίσθηση του ψύχους θα είναι πάρα πολύ έντονη. Την Κυριακή το πρωί και την Δευτέρα η θερμοκρασία στην Φλώρινα θα πέσει στους -16 βαθμούς Κελσίου αλλά η αίσθηση στο σώμα θα φτάσει τους -21.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ