Ελάτε στην παρέα μας

Ηλιούπολης

Η βοήθεια στο συνάνθρωπο στο επίκεντρο του Δήμου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ηλιούπολης δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του με συνεχόμενες δράσεις που στόχο έχουν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες για οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Η σημερινή δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έχει απευθυνθεί στην ίδια την κοινωνία και σε επιχειρηματίες που επιδεικνύουν κοινωνική υπευθυνότητα και σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης στηρίζουν την πραγματική κοινωνία και τις ανάγκες της.

Με τον τρόπο αυτό και την στήριξη επιχειρηματιών διοργανώθηκε στις 8 Μαρτίου 2024 σε συνεργασία  με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής κ. Ιωάννη Πούλο και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο σε θέματα Τρίτης Ηλικίας(ΚΑΠΗ) κα Τόνια Νικολοπούλου-Μπόλλα γεύμα Αλληλεγγύης με φαγητό και χορό για όλα τα μέλη των Παραρτημάτων.

Την αμέσως επόμενη περίοδο του Πάσχα διανεμήθηκε ένας τόνος Φρούτα και λαχανικά σε φιλόπτωχα ταμεία των ενοριών της πόλης και στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγία Ταβιθά”.

Καθημερινά παραδίδονται γεύματα σε άπορους συμπολίτες μας και στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ μηνιαίως παραδίδονται κατεψυγμένα ψάρια με την στήριξη της εταιρίας Ψυγεία Ευρώπης Α.Ε και την σημαντική συνδρομή της κας Σοφίας Καραγεώργου.

Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο  πραγματοποιείται δράση σε συνεργασία με την 4η λαϊκή της Ηλιούπολης, όπου συγκεντρώνονται νωπά λαχανικά για τα φιλόπτωχα, ενώ κάθε Τετάρτη συγκεντρώνονται νωπά Λαχανικά από τη Βιολογική Αγορά της πόλης και παραδίδονται στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγία Ταβιθά”.

Πρόσφατα παραδόθηκαν 70 κιλά κρέας, 500 κιλά φακές, 300 κοτόπουλα, 500 κιλά φασόλια και 500 κιλά ρύζι στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, 2100 κουλούρια, όπως και 400 κιλά αλεύρι από τους φούρνους Πιέτρη.

Ο Δήμος Ηλιούπολης επιπρόσθετα την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 με την παρουσία του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου, του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Πούλου και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου σε θέματα Τρίτης Ηλικίας(ΚΑΠΗ) κας Τόνιας Νικολοπούλου-Μπόλλα και την σημαντική βοήθεια του κ. Γεώργιου Μπενά παρέλαβε την σημαντική χορηγία 1.100 έτοιμων γευμάτων για το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης από μεγάλη εταιρεία.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ευχαριστεί όλους τους επιχειρηματίες που συνδράμουν καθημερινά για να τελεστεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τους άπορους πολίτες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρέχονται προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να μπορούν να εξυπηρετούνται όλο και περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά που έχουν ανάγκη.

Η στήριξη των κοινωνικών δομών της πόλης και των απόρων συμπολιτών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηλιούπολης και γι’ αυτό οι εκπρόσωποι της σημερινής Δημοτικής Αρχής βρίσκονται δίπλα στην κοινωνία και ιεραρχούν καθημερινά τις ανάγκες με όλες τους τις δυνάμεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ