Ελάτε στην παρέα μας

Ηλιούπολης

Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τον Μίμη Τραϊφόρο στο Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης ο «ΠΑΟΔΗΛ-Γρηγόρης Γρηγορίου» και το Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης «Απόστολος Μόσχος», σε συνεργασία με το «Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος» και τον Βασίλη Τραϊφόρο διοργανώνουν ένα αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τον Μίμη Τραϊφόρο, καθώς συμπληρώνονται ακριβώς 40 χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης ερμηνεύτριας και 20 χρόνια από τον θάνατο του συντρόφου της και σπουδαίου δημιουργού.
Μνήμες και πολύτιμες μαρτυρίες από τη ζωή και το έργο των δύο καλλιτεχνών θα μας μεταφέρουν ο Δήμος Λεβιθόπουλος και ο Βασίλης Τραϊφόρος ενώ στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει ένα μουσικό πρόγραμμα με ποικίλα τραγούδια – πολλά σε στίχους του Μ. Τραϊφόρου- που θ’ αναδείξουν, όχι τη γνωστή σε όλους «τραγουδίστρια της Νίκης», αλλά το μεγάλο μουσικό εύρος της Σοφίας Βέμπο, το οποίο εκτεινόταν από το ρετρό ‘ελαφρό τραγούδι’ κι έφτανε μέχρι το αρχοντορεμπέτικο και το Δημοτικό τραγούδι και την καταξίωσε ως μια διαχρονική κορυφαία φωνή της Ελλάδας.
Πλειάδα μουσικών θα παίξουν και θα τραγουδήσουν, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης.
Συγκεκριμένα, θα ερμηνεύσουν τραγούδια οι: Ιφιγένεια Κοβάνη, Φωτεινή Μίσσα, Φίλιππος Πασσαλίδης, Έφη Παχή και Zαφειρώ Χατζηφωτίου.
Θα παίξουν οι μουσικοί: Μαρία Ανδριοπούλου & Γιάννης Μυγδάνης – πιάνο, Νίκος Καραχάλιος & Δημήτρης Μανωλόπουλος – μπουζούκι, Γιώργος Μιμιλίδης – ακορντεόν, Φίλιππος Πασσαλίδης – κιθάρα.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την εμφάνιση της Δημοτικής Χορωδίας & του Φωνητικού Σύνολου Ηλιούπολης υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Βαρβάρας Κουτίβα και την πιανιστική συνοδεία της Αντωνίας Βλάχου.
Το αφιέρωμα θα συντονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, Λεωνίδας Κανάρης.
Στο φουαγιέ του Θεάτρου θα υπάρχει έκθεση από το «Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων Γεώργιος Λεβιθόπουλος», με φωτογραφίες, επιστολές και πολλά ακόμη πρωτότυπα και αποκαλυπτικά ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο του ζεύγους Βέμπο – Τραϊφόρος. Όλα τα εκθέματα προέρχονται από το προσωπικό αρχείο της «τραγουδίστριας της Νίκης». Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 6 μ.μ.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ