Ελάτε στην παρέα μας

Ζωγράφου

Τα παιδιά του Δήμου Ζωγράφου μαθαίνουν για την Κυκλική Οικονομία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο εκπαιδευτικό έργο “ΕΠΑΓΩΓΗ”  εντάσσονται τα σχολεία του Δήμου Ζωγράφου!

Η αρχή για το Δήμο Ζωγράφου θα γίνει τη Δευτέρα 1η Απριλίου, από τις 10:00 το πρωί με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 19ο Δημοτικού Σχολείου της πόλης!   

Το πρόγραμμα έχει ένα πολύ σημαντικό στόχο και ταυτόχρονα όραμα:

  • την αφομοίωση από όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, τους αυριανούς πολίτες δηλαδή, της έννοιας της Κυκλικής Οικονομίας

και

  • την ευαισθητοποίησή τους στα θέματα της Πρόληψης και της Επαναχρησιμοποίησης των Αποβλήτων, αλλά και της Ανακύκλωσης τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ζωγράφου προσδοκά στην ενεργοποίηση παιδιών και νέων ανθρώπων της πόλης, που μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση θα συμβάλλουν πολλαπλασιαστικά και θα μεταδώσουν τα θετικά μηνύματα της προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε όλα τα μέλη των οικογενειών τους (και κυριότερα οι γονείς) θα συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια του Δήμου για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων.

Μέχρι σήμερα, το εν λόγω πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και Περιβαλλοντικής Αγωγής σε Κυκλική Οικονομία και Διαλογή στην Πηγή για τα παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων,  έχουν παρακολουθήσει πάνω από 100.000 μαθητές σε περισσότερους από 15 Δήμους της χώρας συλλέγοντας ανακυκλώσιμα υλικά που ξεπερνούν τους 100 τόνους!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ