Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Η πορεία προϋπολογισμού του Δήμου Ζωγράφου με… ένα κλικ [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία νέα λειτουργία του Δήμου Ζωγράφου τίθεται στη διάθεση των δημοτών, οι οποίοι μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά, με ένα κλικ και σε πραγματικό χρόνο, την πορεία του προϋπολογισμού.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου www.zografou.gov.gr στην ενότητα «Γρήγορη Πρόσβαση», όπου ο χρήστης μπορεί να δει online τα ακριβή στοιχεία, όπως αυτά εμφανίζονται και στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ζωγράφου.

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού είναι χωρισμένα σε δύο κατηγορίες, έσοδα και δαπάνες. Για το σκέλος των εσόδων, παρέχονται πληροφορίες ανά κωδικό (ΚΑ) σχετικά με το ποσό που εγκρίθηκε, διαμορφώθηκε, βεβαιώθηκε και εισπράχθηκε ενώ για το σκέλος των εξόδων παρέχονται πληροφορίες για το ποσό που εγκρίθηκε, διαμορφώθηκε, δεσμεύτηκε,  ενταλματοποιήθηκε και το ποσό που τελικώς έχει καταβληθεί.

       

Επίσης, παρέχεται στον πολίτη η δυνατότητα να αναζητήσει έσοδα και δαπάνες με βάση το έτος, τον μήνα, τον κωδικό (ΚΑ) και την περιγραφή του κωδικού.

«Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρο Καλαρρύτη, σας παραθέτουμε τον αναλυτικό προϋπολογισμό των δύο τελευταίων ετών. Κοινός σκοπός και στόχος είναι η μετατροπή οποιασδήποτε διαδικασίας σε ψηφιακή, καθώς και η σωστή ενημέρωση του πολίτη με διαφάνεια και εντιμότητα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς, Δημήτρης Κολομπάτσος.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών, Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων Λάμπρος Καλαρρύτης τόνισε: «Όλοι θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν με διαφάνεια και σε πραγματικό χρόνο την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τον σχεδιασμό, τις προβλέψεις και τις μεταβολές. Στόχος να έχουν οι δημότες μας εικόνα για το έργο που υλοποιείται στον Δήμο Ζωγράφου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ