Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Στο Δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης αντιπροσωπεία οικογενειών από την Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο είχε στο Δημαρχείο της πόλης, αντιπροσωπεία από τα παιδιά και τις οικογένειες των Ουκρανών που φιλοξενούνται ήδη στο Δήμο.

Οι κωφοί και βαρήκοοι μαθητές έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή 18 Μαρτίου τα μαθήματά τους στο ειδικό σχολείο Κωφών και Βαρήκοων του Δήμου, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στην Αργυρούπολη. Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκαν από το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές και εισέπραξαν αγάπη, αλληλεγγύη και εντάχθηκαν στη μάθηση.

Η θερμή υποδοχή και φιλοξενία που έλαβαν τους ώθησε στο να γνωρίσουν και επίσημα το Δήμαρχο της πόλης και να τον ευχαριστήσουν για την ανοιχτή αγκαλιά του Δήμου.

Καλωσορίζοντας τα «χαρισματικά παιδιά», όπως τα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του που βρήκαν όχι μόνο μια στέγη αλλά και δυνατότητες να συνεχίσουν αυτό που αποκαλείται φυσιολογική ζωή για τα παιδιά, με την συνέχιση της εκπαίδευσης και της ένταξης τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι στην όλη προσπάθεια, και οι δημότες του έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά, διαθέτοντας τις οικίες τους για τους πληγέντες Ουκρανούς.

«Ο Δήμος μας γεννήθηκε από πρόσφυγες, από ανθρώπους που έφυγαν εξαιτίας ενός πολέμου, κυνηγημένοι και ήρθαν εδώ, φύτεψαν ξανά τη ζωή, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα τους και αναφέρομαι στους Πόντιους Έλληνες που έφυγαν από τον Εύξεινο Πόντο πριν από 100 χρόνια», είπε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος.

«Δυστυχώς οι πόλεμοι συνεχίζονται 100 χρόνια μετά και ζούμε στιγμές που κανείς από εμάς δεν περίμενε να ζήσει. Βλέπουμε μια ωμή και βάρβαρη επίθεση εις βάρος του λαού της Ουκρανίας και ευχόμαστε να τερματίσει τώρα αυτό το κακό», συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης θα είναι κοντά στους πληγέντες συνανθρώπους μας από την Ουκρανία, στα πλαίσια μιας αδελφοσύνης αλληλέγγυοι και μιας αγάπης για την ελευθερία και τη δημοκρατία που τόσο ο Ελληνικός λαός όσο και ο λαός της πόλης μας υπηρετεί και πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια.

«Οι καρδιές μας και οι πόρτες των σπιτιών μας είναι πάντα ανοιχτές», είπε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος «προκειμένου να νιώσετε οικεία παρόλο που δεν είστε στη χώρα σας».

Στη συνέχεια εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στην εταιρεία Lamda Development και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Οδυσσέα Αθανασίου αλλά και στην κ. Γρίβα που ήταν παρούσα στη συνάντηση για την αρωγή της εταιρείας στη φιλοξενία και σίτιση των οικογενειών αυτών.

«Για πολλούς λόγους, κυρίως τεχνικούς, ο Δήμος μας δε θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτή τη φιλοξενία από μόνος του γι’ αυτό και εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία που πραγματοποιεί την επένδυση του Ελληνικού και στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της κ. Αθανασίου», είπε ο κ. Κωνσταντάτος. «Βάζει πλάτη σε μια δύσκολη συγκυρία, ενώ δεν είναι υποχρεωμένη και πρέπει να της το αναγνωρίσουμε αυτό», όπως τόνισε διότι το πράττει από καρδιάς.

Τη συνάντηση ολοκλήρωσαν οι ευχαριστίες από τους παριστάμενους μαθητές και γονείς, μεταφέροντας τις προσωπικές εμπειρίες. Μαθητής του νηπιαγωγείου ξεκίνησε να μαθαίνει Ελληνικά και άφησε για λίγο την ουκρανική ορθογραφία, όπως ακούστηκε με συγκίνηση στα πρόσωπα όλων.
Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και ιατρός κ. Μηνόπουλος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ