Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Όλα έτοιμα για την κατασκευή του σπιτιού των Μικρασιατών στην Άνω Ελευσίνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας και του αναδόχου του έργου, για την κατασκευή του Σπιτιού των Μικρασιατών στην Άνω Ελευσίνα.

Πρόκειται για τον χώρο πολιτισμού, ο οποίος μετά από χρόνια καθυστερήσεων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και θα στεγάσει τις μικρασιατικές μνήμες.

Φέτος, με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Ελευσίνας τιμά με τον καλύτερο τρόπο την ξεχωριστή αυτή, επέτειο, εκκινώντας τις διαδικασίες για την κατασκευή ενός ακόμη εμβληματικού έργου.

Σημειώνεται πως τόσο η μελέτη όσο και η διαγωνιστική διαδικασία διεξήχθησαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελευσίνας.

“ Ο Δήμος μας τιμά τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας”

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας που είχε την ευθύνη σύνταξης των μελετών του έργου και διεξαγωγής του διαγωνισμού κύριος Μαυρογιάννης Αθανάσιος, δήλωσε: «Η κατασκευή του συγκεκριμένου χώρου πολιτισμού, αφενός, έρχεται να ικανοποιήσει μια διαχρονική ανάγκη για την ανέγερση ενός πολιτιστικού χώρου στην «καρδιά» του συνοικισμού της Ελευσίνας, αφετέρου, έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα: 100 χρόνια μετα την καταστροφή της Σμύρνης και την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στην Ελευσίνα, ο Δήμος μας τιμώντας τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας και αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά τους στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ανάπτυξη της Πόλης, προχωράει στην ανέγερση ενός χώρου πολιτισμού με στόχο την διάσωση, διατήρηση και μετάδοση των στοιχείων της ιστορία και του πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Όλα έτοιμα για την έναρξη του έργου κατασκευής του Σπιτιού των Μικρασιατών. Ένα έργο, που αποτέλεσε προεκλογική μου δέσμευση και μετά από χρόνιες καθυστερήσεις γίνεται πράξη. Η Άνω Ελευσίνα θα αποκτήσει τον δικό της χώρο πολιτισμού και οι μικρασιατικές μνήμες το σπίτι τους».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ