Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Παρέβαση του Δημάρχου Διονύσου για το οικιστικό ζήτημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρεμβάσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Οικιστικό πρόβλημα του Δήμου Διονύσου, πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ν. Πέππας, στο πλαίσιο Διαδικτυακής Συνάντησης Εργασίας με θέμα «Περιβάλλον, Χωροταξία και Διαχείριση Απορριμμάτων».

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/12, διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και εκτός της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Μαρκόπουλος, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης αλλά και η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Διονύσου Γιούλα Λακαφώση.

Τόσο ο κ.Καλαφατέλης όσο και ο κ.Πέππας, απευθυνόμενοι προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, έθεσαν επιτακτικά την αναγκαιότητα επίλυσης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα του Οικιστικού προβλήματος καθώς και της αναγνώρισης των προυφιστάμενων ορίων των Οικισμών του Δήμου Διονύσου. Ακόμη έκαναν λόγο για καθεστώς ομηρίας χιλιάδων κατοίκων, επί δεκαετίες, οι οποίοι έχτισαν τα σπίτια τους μέσω νόμιμων διοικητικών πράξεων των Κρατικών Φορέων. Επιπλέον ο Δήμαρχος Διονύσου αναφέρθηκε και στην αδυναμία πολεοδόμησης της περιοχής, που θα εξασφάλιζε ελεύθερους χώρους για την κατασκευή σχολείων και κοινόχρηστων χώρων.

Από την πλευρά τους τόσο ο κ.Χατζηδάκης όσο και ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκαν στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, τα οποία είναι ένα εργαλείο για να αντιμετωπιστούν στην πράξη κάποια από τα εκκρεμή ζητήματα, ενώ άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι πιθανά να υπάρξει σύντομα νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα επιλύσει το πρόβλημα αναφορικά με τα όρια των Οικισμών, με τρόπο όμως τέτοιο που δεν θα κινδυνεύει να καταπέσει από τυχόν προσφυγές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ