Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Σύσκεψη για το οικιστικό ζήτημα του Δήμου Διονύσου – Τι φέρνει η ανάρτηση των δασικών χαρτών

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Διονύσου με θέμα την πορεία του οικιστικού ζητήματος, σε σχέση με την επικείμενη ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, οι τρεις Τεχνικοί Αντιδήμαρχοι Γιάννης Φωτάκης, Στέφανος Κριεμάδης και Χρήστος Παπαβασιλείου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Θανάσης Κρητικός. Από την Αντιπολίτευση συμμετείχαν ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Διονύσης Ζαμάνης και η πρώην Αντιδήμαρχος και Αρχιτέκτονας Αναστασία Στασινοπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις» Κωστής Κουριδάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Διόνυσο» Νίκος Κλήμης, η Δημοτική Σύμβουλος Λυδία Φέρμελη και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Πολιτικός Μηχανικός Μάνος Ουρανός.

Η συζήτηση κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα αναφορικά με την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί:

1) Να ενταθεί η πολιτική προσπάθεια, ενόψει και των αναμενόμενων αντιφάσεων που θα προκύψουν κατά την εξέλιξη της διαδικασίας της ανάρτησης των δασικών χαρτών. Στόχος παραμένει πάντα η επαναρρύθμιση του θέματος και σε κάθε περίπτωση ή ευνοϊκή κατάληξη της όλης διαδικασίας.

2) Να συμπεριληφθεί στην ατζέντα μας και να κλιμακωθεί ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων, η ενεργοποίηση των Κοινωνικών Φορέων, μέσα από τη διαρκή ετοιμότητα, τόσο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής όσο και του Δ.Σ.

3) Να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό νομοτεχνική ομάδα, προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη της όλης διαδικασίας και των Διοικητικών πράξεων που θα παράγονται και να εξετάσει την περίπτωση τυχόν άσκησης δικαστικών ενεργειών. Ως βάση των ενεργειών του Δήμου θα πρέπει να είναι ο πυλώνας των διαφόρων αποφάσεων (ΣτΕ, Νομολογία αποφάσεων Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κλπ) και η αξιοποίησή τους στην περίπτωση που πλήττεται το δημόσιο συμφέρον, τόσο του Δήμου Διονύσου όσο και των πολιτών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ