Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

«Σκύλος στο Δρόμο»: Ηχηρό μήνυμα υπέρ της προστασίας των ζώων από το Δήμο Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την πρωτότυπη όσο και συγκινητική Μουσική – Θεατρική Παράσταση «Σκύλος στο Δρόμο», με παρουσιαστές το Χρήστο Πετρίδη και την Αναστασία Γκούβα, και το σύνθημα «Όλοι Αξίζουν Μία Οικογένεια», ο Δήμος Διονύσου έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης και παράλληλα υπέρ της προστασίας και ζώων των ζώων, αδέσποτων και μη.

Την παράσταση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στον Παλιό Σταθμό Τρένου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, παρακολούθησαν εκατοντάδες φιλόζωοι ανάμεσά τους και πολλά παιδιά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.

Τα κείμενα και η αφήγηση ήταν της Τατιάνας Παπαμόσχου ενώ η ιδέα και οι στίχοι της Γιόλας Αργυροπούλου. Τραγούδησαν η Ιωάννα Εμμανουήλ και η Ρεγγίνα Ευαγγελία Αποστολάκου. Η Ενορχήστρωση και οι Διασκευές ήταν του Γιώργου Κωνσταντινίδη ενώ συμμετείχε ακόμη η Νεανική Χορωδία του Αθηναϊκού Ωδείου υπό τη Διεύθυνση της Αλεξάνδρας Μητσοπούλου.

 

 

Ανάγκη για δίχτυ προστασίας κατά της κακοποίησης και του βασανισμού των ζώων

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θα ήθελα από την πλευρά μου να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα εδώ, σ’αυτή την όμορφη όσο και πρωτότυπη μουσική – θεατρική παράσταση, που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε ζητήματα προστασίας ζώων, αδέσποτων και μη.

Να συγχαρώ επίσης όλους βοήθησαν στη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης,  τη σύμβουλο φιλοζωίας Μαρία Αντωνοπούλου,  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Τσουδερό και βέβαια τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων, τους εθελοντές φιλόζωους καθώς και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Να υπογραμμίσω ότι η αγάπη και η φροντίδα μας απέναντι στα απροστάτευτα ζώα αν και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, στην πράξη δυστυχώς δεν είναι. Γι’αυτό και το τελευταίο χρονικό διάστημα, και όχι μόνο, βλέπουμε να συμβαίνουν δεκάδες αποτροπιαστικά περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων με περισσή έλλειψη ανθρωπιάς αλλά και πολιτισμού.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση ασφαλώς μας εξοργίζει και μας προσβάλλει αλλά παράλληλα μας πεισμώνει για να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Είμαστε εδώ λοιπόν σήμερα για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε κάθε πράξη που στρέφεται κατά των ζώων και την ίδια στιγμή ένα μεγάλο ΝΑΙ στην κοινή προσπάθειά μας προκειμένου να αναπτύξουμε ένα ακόμη πιο αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας. Ένα δίχτυ που όχι μόνο θα αποτρέπει την κακοποίηση και το βασανισμό των ανυπεράσπιστων ζώων αλλά θα τους εξασφαλίζει και μια καλύτερη διαβίωση.

Δεν είναι υποχρεωτικό βέβαια για όλους να αγαπούν και να φροντίζουν τα ζώα, αν και θα έπρεπε. Είναι όμως αυτονόητο για όλους να τα σέβονται. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς και πολιτισμού κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

 

 

Άλλωστε η αγάπη μας προς τους τετράποδους φίλους μας επιστρέφει πολλαπλάσια. Ένα χάδι ή λίγο νερό και τροφή σε ένα σκύλο ή οποιοδήποτε άλλο ζώο, είναι αρκετά για να το μετατρέψουν σε πιστό φίλο μας.

Είμαστε περήφανοι γιατί ο Δήμος Διονύσου μέσα από το Τμήμα Φιλοζωίας και τις δομές του έχει καταβάλλει τα τελευταία χρόνια σημαντική προσπάθεια στον τομέα σίτισης, φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων. Σε λίγο θα σας δώσει μερικά στοιχεία ο καθ’ύλην αρμόδιος κ.Τσουδερός.

Εγώ να κλείσω με το εύστοχο σύνθημα της εκδήλωσης: «Όλοι αξίζουν μια οικογένεια». Είναι μια μεγάλη αλήθεια καθώς κανείς δεν μπορεί μόνος του σ’αυτή τη ζωή.

Φτάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζώα μας έχουν ανάγκη κι εμείς αυτά. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στον εαυτό μας να τα γνωρίσει και να τα αγαπήσει, δίνοντάς τους ένα σπίτι. Η άδολη αγάπη και η αφοσίωσή τους είναι δεδομένη και χωρίς όρους».

Χαιρετισμό ακόμη απηύθυνε ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος Γιάννης Τσουδερός, ο οποίος ευχαρίστησε για τη στήριξη και συνεργασία τους το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, την Εντεταλμένη Σύμβουλο Φιλοζωίας Μαρία Αντωνοπούλου Πρίντζου, την Πενταμελή Επιτροπή Αδέσποτων, τις Φιλοζωικές Οργανώσεις καθώς και όλους τους εθελοντές οι οποίοι βοηθούν στη σίτιση, φροντίδα και περίθαλψη των απροστάτευτων ζώων. Ο κ.Τσουδερός έδωσε και μερικά απολογιστικά στοιχεία αναφορικά με το έργο που έχει πραγματοποιήσει  ο Δήμος την τελευταία τριετία, δαπανώντας χρήματα από τον δημοτικό προυπολογισμό και χωρίς να έχει λάβει κρατική ενίσχυση. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για 1051 εμβολιασμούς, 850 τσιπαρίσματα, 523 στειρώσεις, 204 υιοθεσίες και 941 νοσηλείες σε συνεργαζόμενα με το Δήμο Νοσοκομεία, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν ενεργές συμβάσεις του Δήμου για την εξασφάλιση των ζωοτροφών, της περισυλλογής, της φροντίδας και της νοσηλείας των ζώων. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν 56 δημότες που φιλοξενούν αδέσποτα και άλλοι 86 που φροντίζουν για τη σίτισή τους.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο η κ.Νατάσα Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και ο κ. Γιάννης Κάραλης από τη Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής Σαρωνικού. Και οι δύο έδωσαν τα εύσημα στο Δήμο Διονύσου για τη λειτουργία του στον τομέα φιλοζωίας και τον χαρακτήρισαν Δήμο-πρότυπο σε σχέση με άλλους ΟΤΑ. Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια φροντίδας και προστασίας των ζώων ενάντια στα φαινόμενα κακοποίησης και βασανισμού, και μέσα από την εκπαίδευση και ενεργοποίηση της νέας γενιάς.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ