Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Γεωργίας Μπιτάκου «Μαντώ Μαυρογένη» στο Διόνυσο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Σάββατο 18/9 στις 20:00 θα προβληθεί στον Παλιό Σταθμό Τρένου στο Διόνυσο το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Γεωργίας Μπιτάκου «Μαντώ Μαυρογένη – Οδοιπορικό Ελευθερίας μιας Ανταριασμένης Ψυχής».

Το Ντοκυμαντέρ έχει βραβευθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης, με βραβείο Επιτροπής αλλά και διαδικτυακό Βραβείο Κοινού.

Η ταινία, που γυρίστηκε το χειμώνα σε 16 πόλεις και νησιά σε Ελλάδα και Ιταλία, αφορά τη ζωή και το πολεμικό έργο της Μεγάλης Ηρωίδας Μαντώς Μαυρογενη και βασίζεται για πρώτη φορά στις δικές της αναφορές και σε δεδομένα ιστορικά που βρέθηκαν στα Αρχεία του Κράτους Ελλάδας και Ιταλίας. Παράλληλα αναδεικνύονται τα πιο σημαντικά γεγονότα του Αγώνα.

Τη μουσική επένδυση ανέλαβαν ο κορυφαίος συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης και οι σπουδαίοι σολίστες Θανάσης Βασιλόπουλος και Νίκος Χατζόπουλος.

Συμμετέχουν η μεγάλη κυρία του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη, ο εξαιρετικός ηθοποιός Τάσος Νούσιας, απόγονοι της Μαντώς για πρώτη φορά, ιστορικοί, συγγραφείς, λαογράφοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, καλλιτέχνες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σταμάτης Μπιτάκος και η μικρή Μυρσίνη Κρητικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ