Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιόρτασε ο Δήμος Διονύσου την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρόντος του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, Νομικών Προσώπων, φορέων καθώς και πλήθους πολιτών.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε και στις 7 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με σημαιοστολισμό, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση.

Στον Άγιο Στέφανο, ανήμερα του εορτασμού, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Στεφάνου, χοροστατούντος του εφημερίου π. Χρυσοβαλάντη καθώς και του π. Γεωργίου. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, πολιτικών κομμάτων, δημοτικών Παρατάξεων, Αρχών, φορέων και συλλόγων καθώς και μαθητών σχολείων, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, καθώς και Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η Εντεταλμένη Σύμβουλος κ.Γεωργία Βλάχου ενώ παρέστησαν ο Διοικητής της 651 ΑΒΥΠ Συνταγματάρχης κ.Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Υποδιοικητής Αντισυνταγματάρχης κ.Θάνος Μπρέντας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου κ.Νικόλαος Νούσας κ.α.

 

 

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, και την κεντρική μαθητική παρέλαση, με τελετάρχη τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου Δημήτρη Μπαμπανίκα.

Ο κ. Καλαφατέλης, στο φετινό του χαιρετισμό για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου έκανε λόγο για ημέρα εθνικής υπερηφάνειας. «Το έπος του ’40 είναι το φωτεινό παράδειγμα της ελληνικής δύναμης και γενναιότητας προς όλο τον κόσμο, αλλά και η υπενθύμιση, προς εμάς τους νεότερους, όλων των αξιών οι οποίες εκείνη τη δύσκολη εποχή κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό και που συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν έως και σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ