Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Μειωμένα τα νέα δημοτικά τέλη του Δήμου Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου τα νέα Δημοτικά Τέλη, με ισχύ από 1/1/2021, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννη Τσουδερού και τις Οικονομοτεχνικές μελέτες της Υπηρεσίας Εσόδων.

Σε ότι αφορά το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού, παρέμεινε αμετάβλητος χωρίς αύξηση ο Γενικός Συντελεστής του 1,05 € / τ.μ. των κατηγοριών Α΄ και Β΄, αναφορικά με τις κατοικίες και τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για Κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Eπίσης, σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για την ενίσχυση των εμπόρων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων του Δήμου Διονύσου (μη καταβολή τελών για την περίοδο του Covid-19, κατάργηση προσαυξήσεων κλπ)  μειώθηκε ο Γενικός Συντελεστής της κατηγορίας Γ΄από 2,45 € / τ.μ. σε 2,33 € / τ.μ. με αντίστοιχες μειώσεις στους Ειδικούς Συντελεστές Γ1 έως και Γ4.

Κατά συνέπεια, η συνολική μείωση για το επαγγελματικό τιμολόγιο ανέρχεται στο 6% περίπου.

Αναφορικά με το Φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων ακινήτων (ΦΗΧ) επέρχεται εξορθολογισμός του σημερινού καθεστώτος μέσα από την τροποποίηση των συντελεστών, οι οποίοι διαμορφώνονται στο 0,25 (για Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Διόνυσο, Κρυονέρι, Ροδόπολη) και στο 0,09 (για Δροσιά και Σταμάτα).

Τέλος, σε ότι αφορά το ανταποδοτικό τέλος ύδρευσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διατήρηση του ισχύοντος τιμολογίου, διατηρώντας παράλληλα τους μειωμένους συντελεστές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ