Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Μαγική ατμόσφαιρα στη συναυλία για τη Μαρία Κάλλας στον αρχαιολογικό χώρο του Ικαρίου Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια μαγική συναυλία αφιερωμένη στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο του 20ου αιώνα, τη Μαρία Κάλλας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 στον επιβλητικό και ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο του Ικαρίου στη Ραπεντώσα Διονύσου.

Την ξεχωριστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των «Μικρών Διονυσίων», συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Διονύσου και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Διονύσου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή της.

Οι θεατές που παραβρέθηκαν στη συναυλία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 16 άριες της Μαρίας Κάλλας, που ερμήνευσαν μοναδικά οι καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής Μίνα Πολυχρόνου, Έλενα Μαραγκού, Μυρτώ Ακρίβου και κ.Γιάννης Σελητσιανιώτης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του  μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου Μαίρη Σοφού ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Τόνια Γιαννίρη.

 

 

 

 

Στην εκδήλωση εκτός από το Δήμαρχο Διονύσου κ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρ.Υπουργός και Βουλευτής Στέλιος Πέτσας, ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, εκπρόσωπος της οικείας Εφορίας Αρχαιοτήτων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι Πρόεδροι και μέλη Νομικών Προσώπων, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α.

Ο κ.Καλαφατέλης αφού ευχαρίστησε τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Διονύσου για την ιδέα που είχε για την πραγματοποίηση της συναυλίας, αναφερόμενος στον αρχαιολογικό χώρο έκανε λόγο για ένα ξεχωριστό μνημείο. Επίσης υπογράμμισε ότι μετά από ενέργειες του Δήμου έχει ήδη υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου με το Υπουργείο Πολιτισμού και την αρμόδια υπουργό κα Μενδώνη και αναμένεται η έναρξη των απαραίτητων έργων το συντομότερο δυνατόν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ