Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

“Λαμπερά” εγκαίνια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα τελέστηκαν το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2020 τα Εγκαίνια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ.Κυρίλλου.

Στην τελετή, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες πιστοί λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας έναντι του κορωνοϊού, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός για θέματα ενημέρωσης και δημότης Διονύσου Στέλιος Πέτσας, o Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους και Μεγάλος Ευεργέτης του Ναού κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Διονύσου, ο Πρόεδρος και τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής κ.α.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, στο τέλος της τελετής ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Χρυσοβαλάντη Θεοδώρου, για την άοκνες προσπάθειές του επί πολλά χρόνια προκειμένου να ανεγερθεί ο Ιερός Ναός, τους μεγάλους ευεργέτες, το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, για τη δωρεά τους, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν και βοήθησαν έμπρακτα προκειμένου να ανοικοδομηθεί η Εκκλησία.

Με τη σειρά του, o π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ.κ. Κύριλλο για την εμπιστοσύνη και την αγάπη του και εξήρε τον κ. Μαρτίνο για τη σπουδαία δωρεά του, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς την ενίσχυση και την περίσσεια αγάπη του, το έργο αυτό δεν θα ολοκληρωνόταν». Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο λαό του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος όπως είπε «κουβαλάει πίκρες και μνήμες» τους δεκάδες εθελοντές και συλλόγους, καθώς και το Δήμο Διονύσου, τα μέλη του Δ.Σ. και τις υπηρεσίες του, μέσω του εκπροσώπου του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη. Στην ακολουθία των εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία έψαλλε ο βυζαντινός χορός «Τρόπος» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

Η τελετή των Εγκαινίων μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Livestreaming, ενώ μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ