Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Καταγγελία του Αντιδημάρχου Π. Λουκάτου για τη χρήση του γηπέδου στο Διόνυσο χωρίς άδεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μη σύννομη παραχώρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου της ΔΚ Διονύσου από το αθλητικό σωματείο Α.Ο.Διονύσου σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Π.Λουκάτος.

“Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου διερχόμενος τη Λεωφόρο Διονύσου, γύρω στη 1 μ.μ. το μεσημέρι, διαπίστωσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου παρουσία πλήθους κόσμου, πέραν των 100 ενηλίκων, οι οποίοι ασκούσαν αθλητική δραστηριότητα περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου σε αυτοσχέδια διαμορφωμένα γήπεδα σε ένα άθλημα που δεν ήταν ποδόσφαιρο.

Με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, σταμάτησα και προσέγγισα το χώρο προς αναζήτηση κάποιου υπευθύνου για ενημέρωση. Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι στο χώρο διεξάγονταν αγώνες μεταξύ 13 σωματείων από διάφορες περιοχές της αττικής, από πρεσβείες, σε ένα νέο άθλημα που ονομάζεται «PETANQUE». Αφού συστήθηκα στον υπεύθυνο της εκδήλωσης , κ. Μίχαλο τον ρώτησα πως βρίσκονται στο χώρο, από που έχουν πάρει άδεια, εφόσον ο Δήμος δεν γνωρίζει, ούτε έχει παραχωρήσει το συγκεκριμένο χώρο για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και έλαβα την αποστομωτική απάντηση ότι έχουν καταθέσει αίτημα και έχουν πάρει άδεια από τον Πρόεδρο του ΑΟ Διονύσου, όπως και την περσινή χρονιά και μάλιστα έχουν πάρει άδεια για προπονήσεις κάθε Τρίτη βράδυ.

Ενημέρωσα τους υπευθύνους ότι η αθλητική εγκατάσταση ανήκει στο Δήμο Διονύσου, ενώ τους υπέδειξα τη διαδικασία ώστε να απευθυνθούν με συγκεκριμένο αίτημα προς την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και να εξεταστεί αρμοδίως. Άλλωστε, όπως τους ενημέρωσα, σε περίπτωση ατυχήματος οι ευθύνες δεν θα ανήκουν στον ΑΟ Διονύσου, αλλά στο Δήμο Διονύσου. Για το περιστατικό ενημέρωσα αμέσως και τον Δήμαρχο κ. Καλαφατέλη.

Με αφορμή το συγκεκριμένο λυπηρό περιστατικό και στο πλαίσιο της ξεκάθαρης και νόμιμης διαδικασίας παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Διονύσου στους ενδιαφερόμενους φορείς και συλλόγους, εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο χειρισμού του θέματος από τον σύλλογο Α.Ο. Διονύσου και επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά σε όλους τους συλλόγους ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου έχει δοθεί αποκλειστικά στα σωματεία που έχουν αιτηθεί τη χρήση τους, για συγκεκριμένες ώρες και την άσκηση συγκεκριμένης δραστηριότητας. Η μη αποδοχή των όρων παραχώρησης ή φαινόμενα σαν το αναφερόμενο, αποτελούν σοβαρό λόγο ακύρωσης του παραχωρητηρίου.

Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας
Παναγής Σ Λουκάτος”

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ