Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Η οσκαρική επιτυχία «Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, κάνει αφιέρωμα στον Τσεχικό Κινηματογράφο προβάλλοντας την βραβευμένη ταινία « Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν» του Jiri Menzel, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας.

Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.  Θα βρίσκεται στο χώρο και η Διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας κ. Lucie Kuligovȧ και συνεργάτες της.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς
Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου
Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

 

« Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν» του Jiri Menzel

Πρόκειται για μια ταινία ενηλικίωσης του νεαρού Μίλος, ο οποίος είναι υπάλληλος σιδηροδρομικού σταθμού κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην Τσεχοσλοβακία. Ο αθώος αυτός νέος ξεκινά ένα ταξίδι σεξουαλικής αφύπνισης και ωρίμανσης, το οποίο τελικά θα τον οδηγήσει σε μια ηρωική πράξη κατά των Ναζί.

Η ταινία υπήρξε η πιο αντιπροσωπευτική και πετυχημένη διεθνώς ταινία του τσέχικου νέου κύματος και πρωτοστάτησε στην ανανέωση μια ολόκληρης φιλμικής γλώσσας, αντισυμβατική τόσο σε γραφή, όσο και σε ισορροπίες ανάμεσα στην ένδοξη ιστορία μιας χώρας και το αντιηρωικό παρόν της.

Η ταινία κέρδισε το Oscar Καλύτερης Ξένης Ταινίας το 1968 και έκανε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.
Σκηνοθεσία: Jiri Menzel
Τσεχοσλοβακία /1966 /92’

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ