Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Η Δήμαρχος Διονύσου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Τραϊφόρος, συμμετείχαν την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, στην οποία προήδρευσε, αναπληρώνοντας τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, η Αντιπεριφερειάρχης, Βίκυ Καβαλλάρη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκαν προτάσεις και καταγράφηκαν προβληματισμοί. Τόσο η Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος Διονύσου παρουσίασαν πλάνο προετοιμασίας αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών εν όψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Παράλληλα, τέθηκε το θέμα του άμεσου καθαρισμού της βλάστησης πλευρικά των οδών στο Δήμο Διονύσου που ανήκουν στην ευθύνη Περιφέρειας, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Επισημάνθηκε δε το φλέγον θέμα της αποκομιδής των βιοαποδομήσιμων, όπου διεξάγεται μετ’ εμποδίων λόγω του γεγονότος ότι σχετικός διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη από την απελθούσα Δημοτική Αρχή με τέτοιο τρόπο που επέτρεψε συνεχείς ενστάσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει τελεσφορήσει έως σήμερα.

Εντούτοις, η Δημοτική Αρχή προέβη τις τελευταίες ημέρες σε ενέργειες για την αποκομιδή των βιοαποδομήσιμων και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ