Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Δήμος Διονύσου: Κοινό μέτωπο για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί και οι δολιοφθορές σε δημοτικά κτίρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Το χρόνιο πρόβλημα των βανδαλισμών και δολιοφθορών στο κτίριο του Γυμνασίου Άνοιξης όπως και άλλων σχολικών / δημοτικών κτιρίων από νεαρά κυρίως άτομα και οι τρόποι αντιμετώπισής του, ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στο Δημαρχείο Διονύσου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη.

Στη συνάντηση εκτός από το Δήμαρχο συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ενεργειακής Αναβάθμισης Στέφανος Κριεμάδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας Σπύρος Αρνής, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας Παναγής Λουκάτος, ο Εντεταλμένος Οικονομικών Πόρων – Ψηφιακών Εφαρμογών και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Τσουδερός, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νικόλαος Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης Αθηνά Μπελέρη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Άνοιξης Σοφία Ντόφη και το Μέλος του Συλλόγου Γονέων Άνοιξης και Υποδιευθύντρια του Λυκείου Άνοιξης Ιουλία Μαστρανδρίκου.

Με αφορμή τις σοβαρές ζημιές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο κτίριο του Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή αντίστοιχων φαινομένων στο μέλλον.

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι το θέμα της παραβατικότητας είναι σύνθετο και πολυδιάστατο και για να επιλυθεί απαιτεί στενή συνεργασία Δήμου, εκπαιδευτικής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η ανάγκη για λήψη μέτρων πάνω σε συγκεκριμένους άξονες και συγκεκριμένα:

– Την ενίσχυση της αστυνόμευσης τόσο στο Γυμνάσιο όσο και άλλα δημοτικά κτίρια, με στόχο τη μείωση της παραβατικότητας που τείνει να λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα ανησυχητικές διαστάσεις.

– Την περαιτέρω ενίσχυση του φωτισμού στο κτίριο προκειμένου να λειτουργεί αποτρεπτικά για επίδοξους εισβολείς.

– Την πραγματοποίηση αυτοψίας για την επέκταση του συστήματος συναγερμού σε σημεία τα οποία δεν καλύπτονται σήμερα.

– Τη διερεύνηση της δυνατότητας τοποθέτησης καμερών διασυνδεδεμένων με εταιρία Security (μέχρι να λειτουργήσει το Κέντρο Ελέγχου και Λειτουργίας του Δήμου Διονύσου) αν και υπογραμμίστηκε ότι η συγκεκριμένη λύση δεν είναι πάντα αποτελεσματική, ειδικά στην περίπτωση που οι επίδοξοι δράστες έχουν επιλέξει να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

– Τη συνέχιση της στενής συνεργασίας αλλά και της συνεχούς επικοινωνίας της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τα αρμόδια στελέχη του Δήμου και τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Τέλος όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δοθεί ένα τέλος σε αντίστοιχα φαινόμενα, μέσω της ενίσχυσης της αστυνόμευσης και των άλλων μέτρων που θα ληφθούν, προκειμένου να πιάσουν τόπο τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο, τα οποία αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά το κτίριο του Γυμνασίου Άνοιξης. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες σχολικές υποδομές, στις οποίες επίσης θα υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις μέσω της μεγάλης εργολαβίας συντήρησης που είναι σε εξέλιξη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ