Ελάτε στην παρέα μας

Δάφνης – Υμηττού

Δήμος Δάφνης – Υμηττού: Ξεκινά η έκθεση «Πριν τον Μπουζιάνη» στις 20 Οκτωβρίου [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 20 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τα εγκαίνια του Μουσείου Μπουζιάνη, οργανώνεται από ομάδα επιμελητών και ερευνητών, έκθεση με τίτλο «Πριν τον Μπουζιάνη» στο πλαίσιο  των επετειακών εκδηλώσεών μας υπό την αιγίδα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού , τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Δημάρχου κ. Αναστάσιο Μπινίσκου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν  σημαντικά έργα από την Πινακοθήκη Εστίας Νέας Σμύρνης και ιδιώτες συλλέκτες , συνολικά είκοσι ελαιογραφίες που σχηματίζουν μεγάλο μέρος της φυσιογνωμίας της Ελληνικής Τέχνης .

Τα αριστουργήματα  που επηρέασαν τον Γιώργο Μπουζιάνη – πριν ακόμη ο μεγάλος εξπρεσιονιστής ανοίξει τα φτερά του – είναι δημιουργίες των σπουδαιότερων εκπροσώπων του ακαδημαϊκού ρεαλισμού της Σχολής του Μονάχου , όπως ο Κωνσταντίνος Βολανάκης , ο Νικηφόρος Λύτρας  , ο Νικόλαος Γύζης και ο Συμεών Σαββίδης , οι ιμπρεσιονιστές Περικλής Πανταζής και Μιχάλης Οικονόμου ( των αρχών του 20ού αιώνα ) και ο μετα-ιμπρεσιονιστής Κωνσταντίνος Μαλέας κ.α.

Όλα αυτά πλαισιώνουν δύο σπάνιες ελαιογραφίες του Γιώργου Μπουζιάνη .

Η έκθεση υποστηρίζεται με επεξηγηματικά κείμενα για κάθε καλλιτέχνη, με βιογραφικά σημειώματα και αναλυτικές προσεγγίσεις για τις επιρροές που είχε ο εξπρεσιονιστής ζωγράφος από προγενέστερους καλλιτέχνες για τον διάλογο με τους σύγχρονούς του.

Η έκθεση  « Πριν τον Μπουζιάνη » αποτελεί το πρώτο μέρος της επετειακής έκθεσης « Αναδρομική Έκθεση Γιώργου Μπουζιάνη » και τελεί υπό την αιγίδα των εορτασμών « 10 χρόνια Μουσείο Μπουζιάνη » που ολοκληρώνεται το 2021 .

Διάρκεια 20 Οκτωβρίου 2020 – 15 Ιανουαρίου 2021

Πέμπτη – Κυριακή 11:00 – 17:00

Κάθε Τετάρτη Σχολεία 09:00 – 13:00

Ξεναγήσεις επικοινωνία 694 4670324

Μουσείο Μπουζιάνη

Γ. Μπουζιάνη 27 – 31 , Τ.Κ. 17 234 , Δάφνη Άγιος Ιωάννης

Τηλέφωνο / πληροφορίες : 210 9028455 / 694 4670324

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ