Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Τροχαίο στη Γλυφάδα: Αντιμέτωπος με 10ετη κάθειρξη ο οδηγός της Corvette [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας κατά του υπαιτίου για το τροχαίο δυστύχημα στην Γλυφάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, που κόστισε την ζωή του 25χρονου οδηγού μηχανής Νάσου Καρανίκα.

Σύμφωνα με το zougla.gr, μετά το πέρας πολύμηνης διεξοδικής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, που έχει πρωταγωνιστή 40χρονο οδηγό μεγάλου κυβισμού σπορ αυτοκινήτου, ο Εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που φέρνει αντιμέτωπο τον κατηγορούμενο με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών καθώς και για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίωξη σε βάρος του 40χρονου οδηγού αφορά τα αδικήματα:

  1. της επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό κακουργήματος από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου. Η κατηγορία , βάση του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα,προβλέπει κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών στον οδηγό που προκάλεσε θάνατο.
  2. της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και της παράβασης του    άρθρου 43 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Το χρονικό του δυστυχήματος 

Το δυστύχημα συνέβη ξημερώματα της Τετάρτης 19.02.2020 στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 59 στη Γλυφάδα. Το όχημα που οδηγούσε ο 40χρονος κατηγορούμενος, με συνοδηγό μία φίλη του, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ξέφυγε της πορείας του όταν συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα, το οποίο προσπάθησε να προσπεράσει κάνοντας “σφήνα”. Το σπορ αυτοκίνητο φαίνεται να πήρε κλήση με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει την πρόσφυση.

“Γλυστρώντας” στην άσφαλτο το όχημα ,παρέσυρε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή που χτύπησε σε κολώνα και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο Νάσος Καρανίκας ξεψύχησε στην άσφαλτο , ενώ το σπορ όχημα κατέληξε στον παράδρομο και συγκρούστηκε με σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο 40χρονος έφυγε από το σημείο πεζός αφήνοντας στην άσφαλτο αιμόφυρτο τον 25χρονο τον οποίο προσπάθησαν να βοηθήσουν ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου που χτύπησε το σπορ όχημα , ο φίλος του μοτοσικλετιστή που ακολουθούσε με άλλη μηχανή, και άλλοι οδηγοί.

Η συνεπιβάτης του 40χρονου περπάτησε πεζή μέχρι κάποιο σημείο και φαίνεται να ειδοποίησε κάποιο φιλικό της πρόσωπο που την πήρε από εκεί. Ο 40χρονος μετά από αρκετή ώρα που περπάτησε, ισχυρίζεται ότι ειδοποίησε ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο 40χρονος παρέμενε άφαντος επί τρεις ημέρες και τελικά είχε εμφανιστεί στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, μετά την λήξη του Αυτοφώρου, στις 23 Φεβρουαρίου.

Από τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε , δεν προέκυψε εμπλοκή άλλου οδηγού, δεύτερου οχήματος, στην υπόθεση και έτσι όσον αφορά αυτό το σκέλος , η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του 25χρονου Νάσου Καρανίκα

Σε δηλώσεις του στον Alpha, με αφορμή τη δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα που ασκήθηκε στον οδηγό της μοιραίας Corvette, ο πατέρας του Νάσου σχολιάζει: “να δικάζονται αυτοί οι άνθρωποι, γιατί να βγαίνει στην κοινωνία ένα παράδειγμα ότι δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θες και απλά μετά να δικάζεσαι 3 – 5 μήνες και να βγαίνεις έξω”.

Μιλώντας στην κάμερα για τον πόνο που βιώνει από την τραγική απώλεια, λέει: “Έχουν περάσει 82 ημέρες από τον θάνατο του παιδιού μου… Σαν να έχει πάει κάπου και να τον περιμένω να γυρίσει”. Και συμπληρώνει στη συνέχεια “για να μην ξαναγίνει πάλι το ίδιο πράγμα και σε άλλους ανθρώπους… Το παιδί μου ούτως ή άλλως έχει χαθεί… Να μην χάνεται άλλος κόσμος στην άσφαλτο με αυτό τον τρόπο. Δηλαδή να κρυφτεί ένας άνθρωπος για 48 ώρες και να λέει μετά ‘ήρθα, παρουσιάστηκα’ και να αφήνεται ελεύθερος”. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ