Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών με πολύ κόσμο και μεγάλη σημασία στο Δήμο Γλυφάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Γονείς, φροντιστές, υπεύθυνοι παιδικών σταθμών γέμισαν τη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου του Δήμου Γλυφάδας, για να παρακολουθήσουν το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες σε βρέφη και παιδιά που διοργάνωσε δωρεάν ο Δήμος (Κοινωνική Μέριμνα, Κέντρο Κοινότητας) σε συνεργασία με το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας – Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος» (Ορφέως 21, Ηλιούπολη). Ήταν μεγάλη η συμμετοχή και υψηλό το ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με τα μείζονος σημασίας θέματα που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο από την εισηγήτρια Σοφία Δούμα (Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor). Έγινε αναλυτική ενημέρωση και επίδειξη τεχνικών για ζητήματα όπως περιποίηση τραύματος και αιμορραγίας, χτυπήματα στο κεφάλι, ρινορραγία, πνιγμονή, εγκαύματα, πνιγμός, πυρετός κ.ά. Από το κοινό υπεβλήθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν τεκμηριωμένες απαντήσεις, ενώ στη συνέχεια 2-3 άτομα από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο ανέβηκαν στη σκηνή και εφάρμοσαν τις τεχνικές τις οποίες μόλις είχαν παρακολουθήσει. Στους συμμετέχοντες δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.
«Σεμινάρια όπως το σημερινό έχουν μεγάλη σημασία για όλους εμάς, τους νέους γονείς, είναι εξαιρετικά χρήσιμα, απαντούν στις αγωνίες μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους επιστήμονες που συνδράμουν την προσπάθεια που κάνουμε στην πόλη μας, να ενημερώνουμε τους νέους γονείς και τους φροντιστές των παιδιών μας, υπεύθυνα και σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών, γύρω από τόσο σημαντικά ζητήματα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Λένα Δεναξά για την άρτια διοργάνωση και αυτού του σεμιναρίου, προσπαθούμε να είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
«Η πρόληψη και η ενημέρωση του κόσμου είναι πρωταρχικής σημασίας, γι’ αυτό και εστιάζουμε σε δράσεις γύρω από τα θέματα αυτά, με συνεχή σεμινάρια. Είμαστε πάντα δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας για οτιδήποτε χρειάζεται», τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά που συντόνισε τη δράση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ