Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Καρναβάλι και Κούλουμα στη Γλυφάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκριάτικο ραντεβού στην οδό Γούναρη, για το σχολικό καρναβάλι, δίνει και φέτος ο Δήμος Γλυφάδας.

Αυτή την Κυριακή, 10 Μαρτίου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, διοργανώνει καρναβαλική παρέλαση μαθητών στην οδό Γούναρη (από την Ανθέων έως την Πλατεία Μακεδονίας) και αποκριάτικο πάρτυ στην πλατεία Μακεδονίας, με το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και τραγούδια, χορούς και εκπλήξεις!

Την πολύχρωμη πομπή, που θα ξεκινήσει από το ύψος της οδού Ανθέων, θα ανοίξει ο βασιλιάς καρνάβαλος και ακολουθεί το τρενάκι του Δήμου, με παιδιά από τα νηπιαγωγεία της Γλυφάδας. Θα ακολουθήσουν μαθητές από τα Δημοτικά, που θα παρουσιάσουν με αποκριάτικη διάθεση και ευφάνταστο τρόπο διάφορα επαγγέλματα και τα Γυμνάσια και Λύκεια, με θεματικές ενότητες από τη μουσική και την τηλεόραση, καθώς και άλλες ομάδες καρναβαλιστών!

Η παρέλαση από 2.000 μαθητές (περίπου 40 ομάδες) θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί, από τη Γούναρη (στο ύψος της Ανθέων), θα συνεχίσει ευθεία και θα καταλήξει, μέσω της οδού Ακροκορίνθου, στην Πλατεία Μακεδονίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ με πολύ χορό και μουσική.

Την Καθαρά Δευτέρα, 11 Μαρτίου, τα Κούλουμα θα γιορταστούν στη θέση Πατητήρι, στην Άνω Γλυφάδα, στους πρόποδες του Υμηττού, από τις 12 το μεσημέρι. Εκτός από το πέταγμα των χαρταετών και τα σαρακοστιανά εδέσματα που θα προσφερθούν, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι και συναυλία με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και την ορχήστρα του (από τα “Παιδιά από την Πάτρα”).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ