Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Δύο Seatrac για ΑΜΕΑ από φέτος στην παραλία της Γλυφάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην παραλία της Γλυφάδας τοποθετήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία.

Πρόκειται για το μηχανισμό Seatrac, δίπλα στον οποίο ο Δήμος Γλυφάδας τοποθέτησε εκ νέου ειδικό διάδρομο, ντουζιέρα, κάθισμα για το συνοδό, ομπρέλες, κ.ά., διαμόρφωσε θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία, ενώ, φέτος, για πρώτη φορά, τοποθετήθηκε και δεύτερο Seatrac.
Το νέο Seatrac βρίσκεται δίπλα στο ήδη υπάρχον και πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχανισμό του 2019, που προσφέρει πολλές και εξελιγμένες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα ότι ενημερώνει για τη θερμοκρασία του αέρα, για τη θερμοκρασία της θάλασσας, αν έχει κύμα κ.τ.λ., παρέχοντας, έτσι, ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους χρήστες. Η χρήση της εγκατάστασης είναι, όπως κάθε χρόνο, δωρεάν.
Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.
Το 2016, το 2017 και το 2018 το Seatrac του Δήμου Γλυφάδας σημείωσε πανελλαδική πρωτιά, καθώς από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την εκάστοτε θερινή περίοδο στην επικράτεια, το Seatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες.


«Σε όλη την πόλη μας έχουμε αναπτύξει και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε υποδομές για την προσβασιμότητα, για την εξασφάλιση του δικαιώματος στην ανεξάρτητη διαβίωση για όλους», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Η ολοκληρωμένη υποδομή για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία που έχουμε δημιουργήσει στην παραλία της πόλης, σημείωσε για τρεις συνεχόμενες χρονιές πανελλαδική πρωτιά κι αυτό μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια, αλλά και με ευθύνη, για αυτό και τοποθετήσαμε για πρώτη φορά και δεύτερο μηχανισμό Seatrac. Φέτος, στη βραβευμένη εκ νέου με γαλάζια σημαία παραλία μας, φιλοδοξούμε να διατηρήσουμε την πρωτιά και να συνεχίσουμε από κάθε άποψη να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και ζεστασιά σε όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία».
«Φέτος, λόγω του ότι είμαστε πρώτοι πανελλαδικά και μάλιστα πέρυσι σημειώσαμε ρεκόρ με 4.103 χρήσεις, αποφασίσαμε να βάλουμε και δεύτερο Seatrac στην ίδια παραλία, με τις ίδιες υποδομές και με όλες τις ανέσεις για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας για τα άτομα με αναπηρία, Στέλιος Κουρουπάκης. «Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια και εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι να φροντίζουμε και να προστατεύουμε την παραλία μας και τις υποδομές της και να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας. Καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια!».
Το Seatrac λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ