Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Δήμος Γλυφάδας: Μεγάλο ενδιαφέρον για τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν φέτος μαθητές Λυκείων για το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το οποίο προσφέρει δωρεάν για τρίτη χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας.

Το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού έγινε σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία και Κέντρο μαθησιακής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία της αγοράς.

Στο τεστ συμμετείχαν 585 μαθητές Α΄και Β΄Λυκείου. Οι ιδιαιτερότητες που υπήρξαν φέτος συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, είναι αρχικά ότι συμπεριελάμβανε και μαθητές Β΄Λυκείου, διότι λόγω πανδημίας δεν έγινε πέρσι, η δεύτερη, ότι διεξήχθη διαδικτυακά.

Τι αποκόμισαν οι μαθητές

Οι συμμετέχοντες μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών. Τα ερωτηματολόγια παρείχαν πληροφορίες: 1. Τις ικανότητές τους στους διάφορους γνωστικούς τομείς, 2. Τα ενδιαφέροντά τους, 3. Τη δομή της επαγγελματικής προσωπικότητάς τους, 4. Την αυτοεκτίμησή τους, 5. Την ικανότητα στοχοθεσίας τους και το ποσοστό κατά το οποίο επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες, 6. Τα επαγγέλματα και τις ειδικότητες που τους ταιριάζουν και τις αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές.

Εν συνεχεία, τους απεστάλη εξατομικευμένη αναφορά των αποτελεσμάτων τους και παρακολούθησαν μαζί με τους γονείς τους μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας παρουσίαση.

«Ξέρουμε ότι συχνά είναι μια δύσκολη απόφαση»

«Πρώτη μας σκέψη είναι πάντα τα παιδιά μας. Θέλουμε συνεχώς να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Ο Δήμος Γλυφάδας δεν θα μπορούσε να μην είναι παρών στις στιγμές αυτές, που οι νέοι της πόλης μας αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Ξέρουμε ότι συχνά είναι μια δύσκολη απόφαση. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα παιδιά μας. Τους παρέχουμε μία υψηλού επιπέδου υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο και έγκυρο ψυχομετρικό εργαλείο, προϊόν πολύχρονων ερευνών, που θα διευκολύνει σημαντικά τις επιλογές τους ώστε να τους ανοίξει το δρόμο σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην τόσο απαιτητική σήμερα αγορά εργασίας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Είναι μία πολύ σημαντική προσφορά του Δήμου Γλυφάδας στους μαθητές της πόλης μας, που τους δίνει δωρεάν την ευκαιρία όλοι ανεξαιρέτως να κάνουν χρήση αυτού του σπουδαίου εργαλείου για το μέλλον τους», αναφέρει η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη.

«Ο Δήμος Γλυφάδας ξεπερνώντας τα σημαντικά εμπόδια της υγειονομικής κρίσης απέδειξε για ακόμη μία φορά πως βρίσκεται δίπλα στη νέα γενιά στηρίζοντάς την στο επόμενο σημαντικό της βήμα. Άλλωστε, η νεολαία μας αποτελεί προτεραιότητα του Δημάρχου μας και της Δημοτικής μας Αρχή, που αποδεικνύεται από τις δράσεις οι οποίες έχουν μεγάλη απήχηση στα παιδιά μας», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ