Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Γλυφάδα: Με λήψη σάλιου το τεστ κορονοϊού στους παιδικούς σταθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Προαιρετικό τεστ που θα πραγματοποιείται με τη λήψη σάλιου θα εφαρμόσουν από τη Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας. Το τεστ θα διατίθεται δωρεάν για όλα τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών. Κάθε παιδί θα μπορεί να το κάνει μια φορά την εβδομάδα.

Πρόκειται για μια μέθοδο ασφαλή και ανώδυνη και ο Δήμος την εφαρμόζει κατανοώντας τις επιφυλάξεις των γονιών, οι οποίοι επιφυλάσσονται να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε ρινικά τεστ.

«Είμαστε πανέτοιμοι για την επαναλειτουργία των παιδικών μας σταθμών τη Δευτέρα. Το self test δεν πραγματοποιείται σε παιδιά παιδικών σταθμών (ξεκινάει από το προνήπιο). Ωστόσο είναι ένα χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο το οποίο αποφασίσαμε να προσφέρουμε δωρεάν – σε μορφή κατάλληλη και ανώδυνη για πολύ μικρά παιδιά – σε όποια οικογένεια το επιθυμεί. Συμμεριζόμαστε και κατανοούμε πλήρως την ανησυχία των γονιών για ρινικά τεστ στα μικρά τους παιδιά. Για αυτό και ψάξαμε και προμηθευτήκαμε αυτά τα συγκεκριμένα τεστ», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Η διαδικασία προμήθευσης των τεστ είναι γεγονός και οι γονείς μπορούν να τα παραλάβουν από τον παιδικό σταθμό. Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος προσέθεσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα. Τονίζει ότι έχουν λείψει τα παιδιά από τους σταθμούς, περιμένοντας από Δευτέρα με αγάπη και αγωνία να έχουν υγιές σχολικό έτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ