Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Γλυφάδα: Μαθαίνουν τον παππού και τη γιαγιά να “σερφάρουν” [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το «Όλοι μαζί μπορούμε» θέτει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα υψηλού ενδιαφέροντος για γονείς, παππούδες, γιαγιάδες.

Ο νέος κύκλος εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ανθρώπους 65 plus άρχισε την Τρίτη στο Διασχολικό Κέντρο, με τη συμμετοχή 60 μαθητευομένων.

Μαθαίνουν να γκουγκλάρουν πληροφορίες, να έχουν πρόσβαση στα ενημερωτικά sites, να βρίσκουν τραγούδια στο youtube, να κατεβάζουν παιχνίδια, να μπαίνουν στο facebook. Ένας ολόκληρος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους και δίνει στη ζωή τους καινούργια χρώματα.

Γι αυτό και είναι τεράστιο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από αυτές τις ηλικίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι δε ακόμη μεγαλύτερη η χρησιμότητα των γνώσεων αυτών σε έναν Δήμο ο οποίος διακρίνεται για τις ψηφιακές υπηρεσίες του προς τους δημότες.

Η Γλυφάδα έχει βραβευθεί ως «έξυπνη πόλη», καθώς κινείται με ταχύτατους ρυθμούς στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Με την καθοδήγηση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, οι υπηρεσίες τρέχουν «με 1000» και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι επωφελούνται όλο και περισσότεροι δημότες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ