Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στη Γλυφάδα – Ο Δήμος αποζημιώνει τους πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Τιτάνια μάχη απέναντι σε μια πρωτόγνωρη για την Αττική χιονοκαταιγίδα δίνουν εδώ και τέσσερις μέρες τα συνεργεία και όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Γλυφάδας.

Όλες οι αρτηρίες της πόλης είναι ανοιχτές και προσπελάσιμες, ενώ συνεχίζεται αδιάκοπα η προσπάθεια αποχιονισμού και των μικρών στενών στις γειτονιές. Μέσα σε 72 ώρες έπεσαν στους δρόμους 75 τόνοι αλάτι και η ρίψη συνεχίζεται για να αποφευχθεί η δημιουργία πάγου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση κοπής και απομάκρυνσης των πεσμένων κλαδιών και δέντρων, τα οποία και θα αντικατασταθούν.

«72 ώρες στους δρόμους. Ασταμάτητα. Και συνεχίζουμε με την ίδια ένταση μέχρι να επιλυθεί και το τελευταίο ζήτημα που δημιούργησε η κακοκαιρία. Μαζί με όλες τις δυνάμεις του Δήμου, με όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό, ρίξαμε στη μάχη ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρα που φέραμε από τη βόρειο Ελλάδα. Μισθώσαμε εκτάκτως για την κακοκαιρία και μηχανήματα έργου και γερανούς ιδιωτών. Προμηθευτήκαμε 75 τόνους αλάτι – προσθετικά σε αυτό που ήδη είχαμε – από το Μεσολόγγι και το ρίξαμε στους δρόμους. Αντιμετωπίσαμε μύρια όσα προβλήματα, όπως για παράδειγμα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και τα δέντρα που υποχώρησαν από τον χιονιά που έκλειναν τους δρόμους ή παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν γρήγορα τα μηχανήματα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Η μάχη την πρώτη μέρα, τη Δευτέρα, ήταν άνιση. Η χιονοκαταιγίδα ήταν σφοδρότατη και το χιόνι πυκνό σε όλη τη Γλυφάδα, από τον Υμηττό μέχρι την παραλία. Οι δρόμοι της πόλης μας πια έχουν όλοι σαρωθεί και είναι ανοιχτοί και ασφαλείς, με μόνη εξαίρεση λίγα μικρά και στενά δρομάκια στα οποία δεν χωρούν να περάσουν μηχανήματα. Ευχαριστούμε όλους για την υπομονή και για τη συνεργασία και δεσμευόμαστε στο επόμενο ακραίο καιρικό φαινόμενο να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι και αποτελεσματικοί».

 

Αποζημίωση για ζημιές αυτοκινήτων λόγω πτώσης δέντρων

Ο Δήμος Γλυφάδας καλεί τους πολίτες, των οποίων τα αυτοκίνητα υπέστησαν υλικές ζημιές από πτώση δέντρων κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς θεομηνίας, να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο αριθμό του Δήμου μας 15464 προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά με την υποβολή αίτησης για την αποκατάσταση από τον Δήμο της ζημιάς και για τα αναγκαία δικαιολογητικά. Προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της ζημιάς είναι το αυτοκίνητο να βρισκόταν (σταθμευμένο ή κινούμενο) κατά το χρόνο της πτώσης του δέντρου σε δημοτικό οδικό δίκτυο και να μην μπορεί ο κάτοχός του να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική του εταιρεία. Υπάλληλος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Γλυφάδας θα μεταβαίνει στο σημείο της πτώσης προκειμένου να βεβαιώνει τη ζημιά.

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ