Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Στο Άλσος Βεΐκου το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού των 5 Ηπείρων – Από 1η έως 4 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2ο Φεστιβάλ πολιτισμού των 5 ηπείρων, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμο΄τ Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου, από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Το δελτίο τύπου του ΕΟΤ αναφέρεται στο 2ο Φεστιβάλ πολιτισμού των 5 ηπείρων, το οποίο σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, γίνεται στο πλαίσιο του ευρύτερου Θερινού Φεστιβάλ Γαλατσίου 2022 «Παρέα με τ’ αστέρια», από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 και περιλαμβάνει βασικά στοιχεία του Λαϊκού Πολιτισμού των 5 Ηπείρων, αλλά και των παραδόσεων της εκάστοτε χώρας.

Θα είναι μία γιορτή γεμάτη ήθη, έθιμα, παραδόσεις, χρώματα, ήχους, γεύσεις και κουλτούρες των χωρών όλου του κόσμου. Δρώμενα, εκδηλώσεις και μαγειρικές που αισιοδοξούν να μας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σύλλογοι από όλο τον κόσμο θα έρθουν στην Αθήνα από τη Λατινική Αμερική, την  Ασία, την Αφρικής και την Ευρώπη ενώ αναμένονται επιβεβαιώσεις και από άλλες περιοχές του πλανήτη. Ήδη έχουν ανταποκριθεί οι: Ρουμανία, Γεωργία, Αίγυπτος, Τσεχία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ζάμπια, Ακτής Ελεφαντοστού, Ινδία, Αρμενία.

Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ  θα παρουσιάσουν κάποιο πολιτιστικό δρώμενο, χορό, μουσική ή θεατρικό που αντιπροσωπεύει τη χώρα τους, τον πολιτισμό τους. Θα παρουσιάζουν επίσης παραδοσιακά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης και θα κερνούν παραδοσιακό φαγητό της χώρας τους, με σκοπό να ενημερώσουν για τον πολιτισμό και την ιστορία τους, στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών των λαών.

Η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη για το κοινό, καθώς και η συμμετοχή όλων όσοι θα συμμετέχουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ