Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θάνος Κωτσόπουλος» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου, λίγο προτού γίνουν τα εγκαίνια του χώρου στον 2ο όροφο του Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας. Φωτίου, της Περιφερειάρχη Αττικής κας. Δούρου και της Αντιπεριφερειάρχη κας. Κυπριανίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ξεκίνησε την ομιλία του με τα εξής :«Εξαρχής έθεσα ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική στον Δήμο, με τη δημιουργία, στελέχωση και σωστή λειτουργία ενός ισχυρού και καλά οργανωμένου κοινωνικού δικτύου, μέσω του οποίου στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό η Πολιτεία, αλλά και η Περιφέρεια λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και προχωρούν στην ίδρυση υποδομών, ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του κοινωνικού ιστού».
Στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος είπε, μεταξύ άλλων: « Θέλουμε μια δυνατή κοινωνική υπηρεσία για να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής μας, αν και ειλικρινά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου οι συγκεκριμένες υπηρεσίες να χρειάζονται όλο και λιγότερο. Γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε πλέον μια καλύτερη κοινωνία, με μεγαλύτερες παροχές για τους πολίτες και λιγότερα προβλήματα καθημερινής επιβίωσης».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Θεανώ Φωτίου τόνισε τα εξής: «Σήμερα εγκαινιάζουμε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Γαλατσίου. Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος και να καθυστερήσαμε λιγάκι για τα εγκαίνια αλλά έπειτα από ένα χρόνο λειτουργίας μπορούμε να κάνουμε απολογισμό για τα πεπραγμένα. Τα Κέντρα Κοινότητας είναι ένα νέο σχέδιο συστήματος πρόνοιας για την Κοινωνική Πολιτική. Ήδη λειτουργούν 55 Κέντρα Κοινότητας στην Αττική. Κάνουμε αλλαγές που ήρθαν για να μείνουν με το νέο ψηφιακό κράτος. Δημιουργούμε Κοινωνική Πολιτική για όλους και όχι μόνο για τους ευάλωτους.
Τα Κέντρα Κοινότητας, τα οποία έχουν ως επί το πλείστον γυναικείο πρόσωπο (το 90% αποτελείται από γυναίκες), είναι στελεχωμένα με διαφανείς διαδικασίες (ΑΣΕΠ) και είναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο ώστε να δώσουν λύσεις. Γνωρίζουμε για παράδειγμα ότι στο Δήμο Γαλατσίου 2276 άτομα λαμβάνουν το επίδομα ΚΕΑ (Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης)».

Η Περιφερειάρχης Αττικής, κα. Ρένα Δούρου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Αττικής με τα ελάχιστα άτομα που διαθέτει και παρά τις μεγάλες προτεραιότητες που έχει απέκτησε Δομές που δεν υπήρχαν ποτέ πριν. Οι αιρετοί πρέπει να είναι εργάτες, όπως ο Δήμαρχός Γαλατσίου, ο οποίος είναι ένας Δήμαρχος που τον χρειάζεται η πατρίδα μας και για αυτό δεσμεύομαι πως θα είμαι πάντα δίπλα του, σε ότι με χρειαστεί. Όσοι εργάζονται δεν κάνουν βόλτες, ούτε δημόσιες σχέσεις»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ